2023 BTC almak için en iyi zaman mı?

Bitcoin hala düşük değerli bölgenin üzerinde; 2023 BTC biriktirmek için en iyi zaman mı?

2023 BTC almak için en iyi zaman mı?

Kripto para piyasası, hükümetin kripto para birimleri üzerinde yoğunlaştırılmış bir baskı başlatmasının ardından yaşanan kayıpları hala telafi ediyor. Bazı göstergeler, bunun ayı piyasasını kullanmak ve Bitcoin ( BTC ) biriktirmek için ideal zaman olduğunu öne sürüyor.

2023 BTC almak için en iyi zaman mı?

Olduğu gibi, Bitcoin'in piyasa değerinden gerçekleşen değere (MVRV) 19 Ocak'ta düşük değerleme bölgesinden çıktı ve şu anda 1,12'de duruyor. CryptoQuant analisti Dan Lim'in 15 Şubat'ta gözlemlediği gibi, geçmişte güçlü bir kırılmayı asla 1.0'ın altına düşme takip etmedi.

Ancak kripto analisti, bu sefer kuralların biraz farklı göründüğünü ve şu anda "makro sorunların eşlik ettiği bir ayı piyasası devam ederken, daha muhafazakar ve uzun vadeli bir bölünmüş satın almanın daha iyi göründüğünü" belirtti. yaklaşmak."

Ayı sezonu yakın mı?

Ayrıca, Lim'in devam ettiği gibi, fiyat artışından önce amiral gemisi merkezi olmayan finans ( DeFi ) tokenini biriktirmek için iyi bir zaman olabileceğinden ileriye bakmak gerekiyor:

“Bir sonraki boğa piyasasında 2022 ve 2023'ü gördüğümüzde, bu dönem muhtemelen gerçekten iyi bir birikim dönemi olacak. Ancak, bu kadar çok insanın bir boğa piyasasının son aşamalarında en çok alım yapması talihsiz bir durum.”

2023 BTC almak için en iyi zaman mı? - Resim : 1

Bitcoin MVRV oranı. Kaynak: Dan Lim/CryptoQuant

MVRV nedir?

Spesifik olarak, MVRV oranı, fiyatı gerçek değeriyle karşılaştırarak bir varlığın fiyatının makul olup olmadığını belirlemek için kullanılabilir. Tek başına bir istatistik olarak MVRV, kripto piyasasının en üst ve en dip noktalarını belirlemede etkili bir işaret olmuştur.

Genel bir kural olarak, MVRV oranı ne kadar düşük olursa, bu önemli gösterge daha önce varlığa yatırım yapmış adreslerin ortalama kar veya zararını ölçtüğü için, gözlemlenen varlık fiyatının gelecekte artma olasılığı o kadar artar.

Bitcoin fiyat analizi

Bu arada, Bitcoin, fiyatının %5,02 düştüğü bir haftalık kayıplarından kurtulmaya başladı ve şu anda %6,1'lik bir değer kaydettiği için, günde %1,99'luk mütevazi bir kazancı temsil eden 22.126 dolardan işlem görüyor. aya göre artar.

2023 BTC almak için en iyi zaman mı? - Resim : 2

Bitcoin 7 günlük fiyat tablosu. Kaynak: Finbold

Ayrıca, birden fazla analistin, Bitcoin'in 2024 için planlanan bir sonraki halving etkinliğinin ilk dijital varlığın fiyatını önemli ölçüde "zorlayacağını" tahmin ettiğini belirtmek de önemlidir; Bitcoin'in yaklaşık olarak 100.000 doları görebileceğine inanan Bloomberg'in kıdemli emtia uzmanı Mike McGlone da dahil.

Daha yakın bir zamanda, en çok satan kişisel finans kitabı 'Zengin Baba Yoksul Baba'nın yazarı Robert Kiyosaki , "ABD dolarına olan inanç, sahte para" ortadan kalktığı ve altın olduğu için Bitcoin'in 2025 yılına kadar 500.000 dolardan işlem göreceğini öngördü.

Kripto ticaret uzmanı ve analist Michaël van de Poppe'ye göre , Bitcoin "yeni bir dip yapabilir", ancak "fiyatın 15,5 bin dolara düştüğü ve 22,1 bin dolara yükseldiği (...) Luna, Celsius, Voyager, FTX, 3AC, BlockFi, DCG ve Gemini'den sonra.”

Bu arada Bitcoin, korku ve açgözlülük endeksi kesinlikle açgözlülük seviyelerinde olduğu ve Finbold'un 14 Şubat'ta bildirdiği gibi, son birkaç hafta içinde gerçekleşmemiş karlar kayıpları aştığı için sistemde yenilenmiş umut belirtileri gösteriyor.

Sorumluluk Reddi: Bu sitedeki içerikler yatırım tavsiyesi olarak değerlendirilmemelidir. Yatırım spekülatiftir. Yatırım yaparken sermayeniz risk altındadır.