Anne karnındaki bebeklerin kimyasal tehlikesi

Hormonları etkileyen kimyasallar, şişmanlık ve şeker hastalığına yol açıyor.

Anne karnındaki bebeklerin kimyasal tehlikesi

İnsanlarda şişmanlığa ve şeker hastalığına yol açan bazı nedenler bir araştırma sonucu ortaya çıktı. Plastik oyuncak, elektronik aletler, PVC kaplamalar veya konservelerde bulunan yumuşatıcı ve yanıcılığı azaltan kimyasallar şişmanlığa ve şekere yol açıyor.

1332276712_hamilelikte-beslenmenin-altin-kurallari.jpg

Sentetik kimyasalların insanların üzerindeki etkisini anlamak amacı ile İngiltere'de, yapılan araştırma da, bisfenol A gibi kimyasallar, anne karnındaki canlının ileride kilolu ve şeker hastası olma ihtimalini artırdığını ortaya çıkardı.

Hormonlar üzerinde etkili olan maddelerin dikkatle ele alınması gerektiğini belirten Alman kimya uzmanı Sarah Haeuser, özellikle çocuk ve hamilelerin bu maddeleri alımlarının azaltılması gerektiğini söyledi. Yumuşatıcı kimyasalların ve bisfenol A maddesinin yerine alternatiflerin bulunmasının önemli olduğunu da sözlerine ekledi.

1332277092_61584.jpg

Berlin Hastanesi Toksikoloji Uzmanı Gilbert Schönfelder bu konuyla ilgili şu sözleri dile getirdi, " Şişmanlık ve şeker hastalığının dünya genelinde salgın şekilde arttı. Bu iki hastalığa öncelikle yanlış beslenme ve hareketsizlik neden oluyor Ancak son araştırmalar, hormonlar üzerinde etkili olan zararlı maddelerin bu hastalıklarla önemli ve bugüne kadar tahmin edilenden güçlü bağlantısının olduğunu gösteriyor" dedi.

Bisfenol A'nın, kısırlık, cinsel organların gelişimi, prostat ve meme kanserinde etkili olduğu tahmin ediliyor. Bu madde, kadınlık hormonu östrojen gibi etkili oluyor, üreme ve beyin gelişiminde rol oynuyor.