Az bilinen 7 mimari harika!
1. Romanya: Parlamento Sarayı
Bükreş'de bulunan, Romanya Parlamentosu'nun iki Meclisi'nin de bulunduğu çok amaçlı binadır. Dünya Guinness Rekorlar Kitabı'na göre, dünyanın en büyük sivil yönetim, en pahalı yönetim ve en ağır binasıdır. Saray, politik ve yönetim yerleşkesi olarak Çavuşesku Rejimi döneminde planlanmış ve bitirilmiştir. Çavuşesku, sarayın ismini Cumhuriyet Evi (Casa Republicii) koymuş, ancak Romenler halen Halkın Evi (Casa Poporului) olarak adlandırmaktadır.
Saray 270 m’ye 240 m tabana sahip olup, 86 m yüksekliğe ve 92 m yer altında derinliğe sahiptir. 1,100 odası bulunmakta ve 2 yeraltı otoparkı ile 12 kata sahiptir. Ayrıca iki ek yeraltı katı ile, halka açık olarak yararlanılmakta ve 4 katın halen inşaası sürmektedir.
2. Mali: Djenne'in Büyük Camisi
Batı Afrika ülkesi Mali'nin sembolü olan Djenne Ulu Cami, dünyanın en büyük kerpiç camisi olmasının yanında yaklaşık bin yıllık tarihiyle UNESCO'nun Dünya Kültür Mirası listesinde yer alıyor.
3. Pakistan: Derawar Kalesi
13. yy.da tuğladan yapılmıştır. "Çölistan" çölünde Bahawalpur'dan yaklaşık 100 km uzaktadır. Çevresi 1500 m, yüksekliği 30 m olan 80 kuleden oluşan kare şeklili bir kaledir. Bahawalpur nevabblarının idare merkezi olarak kullanılmıştır ve yakınlarında bu nevvab ve ailelrin gömülu olduğu mezarlık bulunmaktadır.
4. Hindistan: Chand Baori
Hindistan'ın Rajasthan eyaletindeki Abhaneri köyünde yer alan Chand Baori basamaklı su kuyusu, M.S. 9. yy’da inşa edildi. Chand Baori, 33 metre derinliği ile dünyanın en derin su kuyusu unvanına sahip.