Bu elektronik aletler çıplak!
iFixit Başmimarı Miroslav Djuric, her sökümün kendine has zorlukları olduğunu söylüyor. (Nikon D600)
iFixit Başmimarı Miroslav Djuric, her sökümün kendine has zorlukları olduğunu söylüyor. (Nikon D600)
Miroslav, "İnsanların ellerindeki elektronik aletlerin sihirli kara bir kutu olduğunu düşünmemeleri için sıklıkla aletlerin içini gösteren fotoğrafları yayınlıyoruz." diyor. (Playstation Vita)
Kendisi, bu fotoğraflarla aletlerin tamir edilebileceğini göstermek istediklerini, ve çalışmayan elektronik aletleri atmaktan vazgeçme yönünde insanları ikna etmeye çalıştıklarını belirtiyor. (Playstation Vita)
Miroslav: "Ekranınızı tamir ettiğinizde, veya arabanızın yağını değiştirdiğinizde bu aletlerlin nasıl çalıştığına dair bir fikir ediniyorsunuz." (Nintendo Wii U)
Ekip, elektronik aletlere nazaran bazı sökümlerin daha duygusal etkileri olduğunu söylüyor. Bu oyuncağı sökerken ekip normalde daha üzgünmüş.
Miroslav, tamiri çok zor olmasına rağmen Apple ürünlerinin "piyasadaki en iyi inşa edilmiş elektronik ürünler" olduğunu söylüyor. (iPod touch)
"Tamiri zor" bir Apple ürünü daha. (Retina ekranlı Macbook Pro)
Elektronik ürünleri kısa bir süre zarfında çok karmaşıklaştı. (Amazon Kindle)
Normal Kindle'a nazaran Kindle Fire HD'de daha fazla parça bulunmakta.
1977 yılında 199 dolara satışa sürülen Atari 2600, 35 yılda elektronik aletlerin geçirdiği evrimi de gözler önüne seriyor.
Miroslav: "Günümüz teknoloji ürünlerine bulunan karmaşık sistemlerin aksine Atari 2600'ün 5 ana parçadan oluşması, kolay tamir edilebildiği anlamına geliyor."
Günlük hayatımızın vazgeçilmezi olan elektronik aletlerin çıplak halini hiç merak ettiniz mi? Telefon ve tabletleri parçalayan ve tek tek mercek altına alan iFixt'in objektifinden çıplak elektronikler... / BBC Türkçe
Elektronik aletlerin açılması oldukça zor. Amerikalı iFixit.com adlı site aletlerin içini gösteren fotoğrafları yayınlıyor. Site çalışanları bu işlemin 10 saat sürebildiğini belirtiyor.