Çelik İhracatçıları Birliği yenilikçi adımları paylaşıyor

Çelik İhracatçıları Birliği düzenleyeceği “Çelik Sektörünün Teknolojik ve Yapısal Dönüşüm Çalıştayı” ile sektör temsilcilerinin ufkunu açmaya hazırlanıyor.

Çelik İhracatçıları Birliği yenilikçi adımları paylaşıyor

Günümüzde teknoloji giderek ilerliyor, firmaların üretim teknikleri de değişime uğruyor… Değişen koşullara ve uluslararası standartlara uygun üretim yapmak firmaların ilk şartı haline geliyor. Bu kapsamda Çelik İhracatçıları Birliği düzenleyeceği “Çelik Sektörünün Teknolojik ve Yapısal Dönüşüm Çalıştayı” ile sektör temsilcilerinin ufkunu açmaya hazırlanıyor. Uluslararası alanda sektörün önde gelen firmalarının katılacağı çalıştay, Türk çelik sektörüne yeni bir boyut kazandırmayı hedefliyor.

Çelik İhracatçıları Birliği, İstanbul Kalkınma Ajansı’nın Güdümlü Proje Desteği Programı ile hayata geçirilecek Çelik Test ve Araştırma Merkezi projesi hizmet vermeye başlamadan önce sektör temsilcilerine teknoloji alanında yenilikler sunmaya devam ediyor. Bu kapsamda Çelik İhracatçıları Birliği bünyesinde faaliyetlerini sürdüren MATİL A.Ş; T.C. Kalkınma Bakanlığı, T.C. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, İstanbul Kalkınma Ajansı ve Türkiye Çelik Üreticileri Derneği desteğiyle “Çelik Sektörünün Teknolojik ve Yapısal Dönüşüm Çalıştayı”nıdüzenliyor. Dünyanın önde gelen çelik tesislerini ve ekipmanlarını üreten firmalardan yetkililerin katılacağı, 26-29 Mayıs 2015 tarihlerinde Dış Ticaret Kompleksi’nde gerçekleştirilecek çalıştay ile günün değişen koşullarına uyum sağlamak ve rekabet gücünü artırmak üzere sektördeki son gelişmeler paylaşılacak.

Çelik sektörünün özellikle uluslararası piyasalarda rekabet gücünün artırılması için mevcut elektrikli ark ocak tesislerinde hurda yerine alternatif hammaddeler kullanılarak üretim maliyetlerinin düşürülmesi çalıştayın ana konularından birisi olacak. Diğer önemli bir başlık ise, teknoloji temin eden firmalar tarafından  çelik sektöründe yatırım alternatifleri ve üretim maliyetini düşürücü çözümlerin değerlendirilmesidir. Ayrıca değişik yatırım büyüklüklerine göre yatırım maliyetleri, mevcut veya beklenen hammadde fiyatlarına göre üretim maliyetleri, yerleşim için gerekli alan ihtiyacı, önerilen teknolojilerin avantajlı yönleri gibi birçok ana madde de çelik sektörü temsilcilerine detaylı bir şekilde aktarılacak.

Matil A.Ş. tarafından yürütülen Çelik Test ve Araştırma Merkezi projesi ile ilgili detaylı bilgiye http://matil.org/cetam/index.html adresinden ulaşabilirsiniz