Cihazlarımızda kullanılan 10 çılgın madde!
Bambu: ADzero cep telefonu
Middlesex University'den öğrenci Kieran-Scott Woodhouse, tek bir ağaçtan oyulan bu Android'li cebi meydana getirdi. Cihazın bu sene piyasaya sürülmesi planlanıyor.
Dinazor fosilleri: iPad 2 Gold History
Lüks Apple ürünleriyle tanınan Stuart Hughes, 2011'de antik taşları ve bir T-Rex fosilini bir araya getirmiş, ona biraz altın (12.5 ayar) ekleyerek iPad 2 Gold History'yi ortaya çıkarmıştı.
Kumaş
Dokumadan yapılmış birçok kılıf mevcut, ancak bir cihazın bir kıyafetin içerisine yerleştirilmesi sıkça rastladığımız bir durum değil. Bilim adamlarının kumaşa entegre edilebilen esnek piller üzerinde çalıştığı biliniyor.
Cam elyafı: Ultrabook kasası
Karbon fiber cihazlarımızda sıklıkla kullanılsa da oldukça pahalı bir madde. Ancak cam elyafı, oldukça hafif bir madde ve o kadar maliyetli değil. Dolayısıyla ultrabook üreticileri, fiyatlarını düşürebilmek için cam elyafı kasalara yönelmeye başladılar.