En tehlikeli virüsler
Dünya Kupası virüsü
Şirketin resmi blog sayfasında görüşlerini paylaşan Tim Rains, kullanıcıların cebindeki parayı boşaltmak için birçok yöntemi denediğini, bunların arasında oltalama saldırısı olarak da bilinen ve e-postalar aracılığıyla kullanıcıların bilgisayarlarına sızan virüslerin de yer aldığını kaydetti. Online bankacılık işlemlerinde kullanılan bilgiler başta olmak üzere hacker'ların kişisel bilgileri çalmak için Dünya Kupası başlıklı birçok zararlı içerikle kullanıcılarının karşısına çıkacağını dile getiren Rains kullanıcıların düşük fiyatlı maç biletleri veya kampanyalara kanmaması gerektiğini söyledi.
Elk Cloner
Tahmini çıkış yeri: ABD
Yılı: 1981
Elk Cloner'ın, tarihin ilk bilgisayar virüsü olduğu düşünülüyor. Virüs, 15 yaşındaki müzip bir genç olan Rich Skrenta tarafından yazıldı. Skrenta, virüsü Apple II'deki DOS 3.3 işletim sistemi için yazdı ve disketler üzerinde arkadaşına verdi.
Virüs, daha sonraki torunlarının aksine, sisteme zarar vermekten çok şaka amacı taşıyordu.
Ramen
Tahmini çıkış yeri: Bilinmiyor
Yılı: 1996
Daha müzip bir diğer zararlı yazılım ise Ramen solucanıydı. Ramen solucanı, kendisini e-posta yoluyla yayıyor ve daha çok Linux kullanan web programcılarını hedef alıyordu.
Solucan, bir rootkit oluşturuyor ve sistem haklarına erişim elde ediyordu. Kendini tüm sayfa kodlarına ekleyen solucan, bu sayede tüm sayfaları resimdeki sayfaya yönlendiriyordu.
Baza
Tahmini çıkış yeri: Bilinmiyor
Yılı: 1995
Windows 95'i etkileyen ilk virüstü. İnanılmaz bir şekilde yaygınlaşan Windows 95, bu sebeple hackerların da ilgisini çekmeye başlamıştı. İlerleyen dönemlerde ise Windows, bir numaralı hedef haline gelecekti.