Google'ın hain planları!
Google’ın seni senden iyi bilmesi: Yıllardır espri konusudur bu “Aslında bunu mu aradınız?” sorusu ama gelin bir de bunun altındaki zekayı düşünün. Tıpkı sizin gibi binlerce insan Google’da aynı şeyi aratıyor, sizin de sürüden kopmayacağınız belli. “Diğerleri böyle diyor, sen de mi bunu diyordun?” diyor aslında. 50 yaş üstü hüzünbaz bir kadın gibi, “Behey yavrum, biz neler gördük geçirdik, senin ispenekli değil ıspanaklı tarif arattığını ben bilirim, ben!” diyor.
Google’ın seni senden iyi bilmesi: Yıllardır espri konusudur bu “Aslında bunu mu aradınız?” sorusu ama gelin bir de bunun altındaki zekayı düşünün. Tıpkı sizin gibi binlerce insan Google’da aynı şeyi aratıyor, sizin de sürüden kopmayacağınız belli. “Diğerleri böyle diyor, sen de mi bunu diyordun?” diyor aslında. 50 yaş üstü hüzünbaz bir kadın gibi, “Behey yavrum, biz neler gördük geçirdik, senin ispenekli değil ıspanaklı tarif arattığını ben bilirim, ben!” diyor.
Dünya’daki akıllı telefonlarının %80′inin Android olması: Yukarıdaki bilgi ağına bir de akıllı telefonları ekleyin. Candy Crush diye şarjınızı tükettiğiniz, Instagram’da sanat yaptığınız, Whatsapp ile geceler boyu çetrefilli ilişkilere gömüldüğünüz o dünyada, aslında çoğunuz Google’a ait bir yazılım aracılığı ile ilan-ı aşk ediyor, dünyaya özgünlüğünüzü vurgulamaya çalışıyorsunuz.
Google’ın kim, nerede, ne Zaman, ne yapıyor bilmesi: Telefon alana kadar günde dört kere farklı modelleri arayan, aldıktan sonra da bir daha aratmayan vatandaş! Ürünü ne kadar talep ettiğin, neleri kıyasladığın, hangi tarihte aldığın belli! Hele bir de Andorid alıp Gmail açtıysan, zaten çok belli! Takside giderken varacağı mekanın yerini aratan hanım kız! Hareket halinde olduğun, nereden nereye gittiğin belli, haftada kaç kere aratıyorsun onu? Ziyaretlerin düzenli mi? 16 yaşında Shakira, 18′inde Anna Kornikova, 20′lerinde Evangeline Lilly aratan arkadaş, Google istese özel hayatının haritasını çıkartamaz mı?
Google’ın gelecekte ele geçireceği toprakları çok iyi haritalandırması
Google’ın gelecekte ele geçireceği toprakları çok iyi haritalandırması: Google Earth ve Google Maps’e artık alıştık ancak size aradığınızı bulmak için yola çıkmış bir şirketin, dünyanın her köşesine ait fotoğrafları, kullanıcı notlarını, binaların üç boyutlu haritalarını ve sokakların saatlere göre yoğunluk detaylarını bilmesi size de ilginç gelmiyor mu?
Google’ın muazzam güneş pilleri: “Ya arkadaş, dünyayı ele geçirmek öyle kolay mı? Bu adamların pilini çektin mi konu biter!” mi diyorsunuz? Peki Google’ın bugüne kadar güneş enerjisi ile çalışan 14 santral kurduğunu, bu konuya 1 milyar doların üzerinde yatırım yaptığını biliyor musunuz? Yaa, ya… Belki de Google, Google Maps sayesinde nereye güneş pili santralleri koyacağını çok iyi seçiyor?
Google’ın savaş robotu şirketlerini satın alması: Şaka değil! Geçtiğimiz Aralık ayında Google dünyanın en çılgın robot laboratuarını satın aldı. Sitemizin ilk günlerinde girdiğimiz haberlerden biriydi, o zamanlar da çok okunmuştu, bugün hala duyan herkesi çok şaşırtıyor. Boston Dynamics, insana yakın ve son derece becerikli robotlar üretmek konusunda dünyadaki en gelişmiş şirketlerden birisi. Bugüne kadar ordu için pek çok gizli projeye imza da attılar, ilginç bir ünleri var. Ve bu şirket artık Google’ın.
Google’ın insansız araba teknolojisi: Önce şunu okuyun: “Ya adamlar terminatör üretiyor abi, insansız araba o kadar da etkileyici değil!” diyeceksiniz ama durun. Asıl her şey burada birbirine bağlanıyor. Modern arabalar gibi komplike bir makineyi açık trafiğe sokup, uydu üzerinden hedefine kadar gönderen Google, neden John Connor’ın evine bir Arnold göndermesin? Hele de John Connor Android telefonu ile çok haşır neşir, sürekli Whatsapp’da takılan bir genç ise? Telefonun yeri belli, John Connor’ın geceleri hangi sitelere girdiği, okulda kaç saat geçirdiği belli, ev adresi belli, kız arkadaşı belli… E insansı robot var, insan kontrolü olmadan hedefini bulma becerisi de var. Hiç olmadı konuşma tanıma özelliği var!
Google Glass’ın yanında çocuk oyuncağı kaldığı Google Lensleri!: Son bir yıldır teknolojiyi takip eden herkesin merak ettiği olay, Google Glass. Gözümüze takacağız, sokakta gezerken video çekip fotoğraf basacağız, ya da bilimum Googleminatör için canlı görüntü sağlayacağız… Ancak gözlük dediğin sıkıntılı bir şey, düşer, kırılır… Google Glass’a paralel bir de lens teknolojisi üzerinde çalışıyor. Lenslerin asıl amacı, gözyaşınızı analiz ederek vücudunuzdaki şeker seviyesini belirlemek, diyabet hastalarına bir çözüm sağlamak. Ya da Googleminatörler için canlı kamera görevi yapmak? Kim bilir!
Google'ın Dünyayı Ele Geçirme Çalışmaları- Google’ın konuşulan her laftan anlaması: Konuşulan kelimeleri lafa dökme yazılımları çok zamandır var. Ancak Google gibi bu işi, bu kadar çok dilde ve bu kadar iyi yapan olmamıştı. Google arama çubuğundaki mini mikrofonu, Android ekranlarınızdaki minik mikrofonu fark etmemiş olabilirsiniz ama Google çoktandır konuşasınız diye gözünüze bakıyor. Bir deneyin, sizi ne kadar iyi anladığına şaşıracaksınız.
ert ortağınızın, yaşam koçunuzun çoktandır Google olması: Beliniz mi ağrıyor? Ayrılık acısı çekiyorsunuz da hüzünlü şarkı mı lazım? Hoşlandığınız manitanın dünyasını keşfe mi çıkacaksınız? Akşama yemek yapacaksınız da tarif mi bilmiyorsunuz? Yoksa yeni alacağınız telefon iPhone mu olsun, Android mi olsun diye arada mı kaldınız? Hepsinin cevabını farklı farklı sitelerde buluyorsunuz ama dikkat edin, tek bir yere soruyorsunuz. Günü gelecek sünnet olurken Google kirveniz olacak, “Bunu mu aradınız?” diyerek sünnetçiye yardımcı olacak, korkun!