İnsanoğlunun en büyük 10 korkusu
Trypophobia: Delik korkusu. Huzursuzluk verir. Yan yana bulunan deliklerden korkma, tiksinme şeklinde gelişir. Diş sıkmaya, kaşınma ve titremeye sebep olabilir.
Zenofobi: Yabancı korkusu ya da nefreti. Kişinin kendisinden farklı ya da natımadığı kişilerden korkması ya da nefret etmesidir. Farklı olanan tehlikeli olduğu düşüncesinden doğan korkudur. Sonucunda soykırıma neden olabilir.
Araknafobi: Örümcek korkusu. En yoğun duyulan fobilerden biridir. Örümcek görüldüğünde tuhaf davranışlar sergilenir, hatta kişi kendine dahi zarar verebilir. Panik atak geçir. Tedavisi vardır.
Koulrofobi: Palyaço korkusu. Çoğunlukla çocuklarda görülse de yetişkin insanlarda da karşılaşılan bu korku yüzün kapatılması ve insanın normalden farklı şekillere girmesinden kaynaklanıyor.