Tarih öncesi tıbbi tedaviler kan donduruyor
Leonid Rogozov, kendi apandisit ameliyatını 30 nisan 1961 kendi yapan bir Sovyet doktor. Bir insanın başına gelebilecek en büyük ağrılardan biri olan apandisit ağrısını kendisini ameliyat ederek çözmüş ve tarihe geçmiştir.
Leonid Rogozov, kendi apandisit ameliyatını 30 nisan 1961 kendi yapan bir Sovyet doktor. Bir insanın başına gelebilecek en büyük ağrılardan biri olan apandisit ağrısını kendisini ameliyat ederek çözmüş ve tarihe geçmiştir.
Plastik Cerrahi: Belki inanması zor olabilir ama basit plastik cerrahi çok eski zamanlardan beri kullanılmaktadır. Bu yüzden günümüze kadar son derece basitti. Bu ürpertici maskeler yüzdeki yaralanmaları gizlemesi için kullanılıyordu.
Elektrikli cihaz ile Nörolojik muayene, 1884.
Radyoloji teknisyeni hemşire, Fransa Birinci Dünya Savaşı 1918
1800'lerde bu korkunç görünüme sahip veba doktorları sadece Veba salgınını tedavi etmesi için çağrılırdı. O zamanlarda hastalığın koklama yolu ile yayıldığını düşünen doktorlar, içi çiçeklerle dolu bir gagaya sahip maskeler giyerlerdi.
Bu doktorlar tedavi olarak hastayı kırbaçlama(ya da azarlama) yöntemini kullanıyorlardı çünkü veba Tanrının cezalandırması olarak görülüyordu. Ayrıca tedavi süresince kanı temizlemesi için sülük kullanılıyordu.
Ereksiyon Önleyici Halka: Muhafazakar Viktoria çağında, mastürbasyon sağlıksız olarak görülüyordu. Penisin etrafını saran bu alet takılıyken eğer erkek ereksiyon yaşarsa iç tarafta kalan sivri uçlar cilde batarak isteksizlik hali oluşturuyordu.
Ameliyat Bıçakları:19. yüzyılda Çinliler tarafından kullanılmaktaydı
Tıbbi kemik testereleri..
Kan transfüzyonu şişesi, İngiltere 1978
Cerrah Testeresi:Baş ağrısına çare bulmak isteyen doktorlar cerrah testeresi denilen aletle hastanın kafa tasına delik açma yöntemini kullanıyorlardı.
Amerikan iç savaşında kullanılan ilk yardım çantası, 1860.
“Walter Reed fizyoterapi deposu” Fizyoterapi Cihazı, 1920ler…
Modern zamanlar öncesindeki tedavi yöntemleri çoğunlukla can acıtıyordu. Hastalıklar hakkında bilinenler azdı ve tedavi yöntemleri de oldukça ilkeldi. İlkel de olsa tıp tarihine ışık tutan bu yöntemler ve aletler şimdi bilim müzelerinde sergileniyor; Raşitizm D vitamini eksikliğine bağlı olan kemiklerde zayıflığa ve şekil bozukluklarına sebep olan bir hastalıktır. Geçmiş zamanda, tedavi solaryum aletiyle yapılmaktaydı. Bu deney için iltica edenlerin çocukları veya yetim kalan çocuklar kullanılıyordu.
Eter ile Yapılan Cerrahi Operasyonları, 1855