Teknoloji dünyasının babaları
Alan TuringBilgisayar biliminin kurucusu da sayılan İngiliz matematikçi Alan Turing, özellikle geliştirdiği ve tüm dünyaya damgasını vuran ve soyadını taşıyan Turing testi ile bilgisayarların düşünme kapasitesine sahip olup olamayacağına dair bir fikirle ortaya çıkmıştır. Bugün için hala bilgisayarların düşünüp düşünemediğinin belirlenebilmesi için kullanılmakta olan Turing testinin mimari olan Turing, bu parlak kariyerine rağmen homoseksüel olmasından ötürü suçlu bulunarak gen terapisine mahkum edilmiş, daha sonra ise Turing yaşamına kendi elleriyle son vermiştir.(O yıllarda İngiltere bu bir suç teşkil ediyordu.)
Alan Turing Bilgisayar biliminin kurucusu da sayılan İngiliz matematikçi Alan Turing, özellikle geliştirdiği ve tüm dünyaya damgasını vuran ve soyadını taşıyan Turing testi ile bilgisayarların düşünme kapasitesine sahip olup olamayacağına dair bir fikirle ortaya çıkmıştır. Bugün için hala bilgisayarların düşünüp düşünemediğinin belirlenebilmesi için kullanılmakta olan Turing testinin mimari olan Turing, bu parlak kariyerine rağmen homoseksüel olmasından ötürü suçlu bulunarak gen terapisine mahkum edilmiş, daha sonra ise Turing yaşamına kendi elleriyle son vermiştir.(O yıllarda İngiltere bu bir suç teşkil ediyordu.)
Jack Kilby 1958 yılı içinde Texas Instruments'ta ilk mikroçipi icat eden Jack Kilby'in bu ilk mikroçipi, verileri depolamak için içerisinde sadece bir transistör barındırıyordu, ki günümüzde üretilen mikroçiplerin transistör sayısı milyarlarla ifade ediliyor. Bu ilk mikroçip sayesinde çok geçmeden ilk bilgisayar işlemcisi de ortaya çıktı ve bugün için 60 inç'lik HDTV ve araçlarda bulunan GPS alıcıları da dahil birçok cihazda mikroçipler yoğun bir şekilde kullanılıyor.
Grace Hopper 1959 yılına gelindiğinde, hemen herkes bilgisayarların sadece temel matematik hesapların çözebildiğini düşünüyor ve bilgisayarlarının gücünün bununla sınırlı olduğuna inanıyordu. Ancak Amerikan Deniz kuvvetlerinde Amiral olarak görev alan Grace Hopper, compiler yani derleyici icat ederek hakim olan bu düşünceyi tamamen yıkmayı başarmıştır. Matematiksel kodları makine diline çevirebilen derleyicinin ardından çalışmalarına devam eden Hopper, iş dünyası için geliştirilen ve dünyanın en yaygın olarak kullanılan programlama dillerinden biri olan COBOL ile tekrar adını tüm dünyaya duyurmayı başardı. Bilgisayar programlarındaki hatalardan kurtulmak anlamına gelen 'Debug' terimini de ilk kez ortaya çıkaran Hopper, 1969 yılında Data Management Processing Association tarafından 'Yılın Bilgisayar Bilimcisi' ödülünü almaya hak kazandı.
Martin Cooper Martin Cooper, dünya üzerinde caddede yürürken elinde telefonuyla konuşma yapan ilk kişi olma unvanını elinde bulunduruyor. 1973 yılında Motorola'da çalıştığı yıllarda icat ettiği cep telefonuyla adını tüm dünyaya duyurmayı başaran Cooper, cep telefonunu geliştirme fikrini izlediği ve hayran kaldığı Star Trek filmindeki Kaptan Kirk'in kullandığı konuşma telsizinden aldı. DynaTAC8000X adını taşıyan ve ağırlığı yaklaşık 1 kg'ı bulan bu cep telefonun fiyatı da 3.500 Dolar seviyelerindeydi. Sadece 30 dakikalık bir görüşmeye olanak sağlayan bu telefonun ardından bugün neredeyse 1.35 milyar kişi cep telefonu kullanıyor.
Fujio Masuoka Fujio Masuoka, günümüzde dijital kameralarda yoğun bir şekilde kullanılan ve çekilen fotoğraf ve videoların depolanmasına izin veren depolama birimi flash hafızayı ortaya çıkaran isimdi. Japonya'da bulunan Toshiba'da orta seviye bir yönetici olarak görev alan Masuoka, daha sonra çip üzerine verileri geçici olarak depolayabilen bir sistem geliştirdi. Geçici olarak verilerin kaydedildiği bu platformda, daha sonra veriler otomatik olarak silibiyordu. Flash hafızalar, hızı, küçük ebatları ve tekrar tekrar kullanılabilmesi, yüksek kapasitesiyle de bir araya gelince günümüzün en çok kullanılan depolama birimlerinden biri oldu
Adam Osborne Adam Osborne, 1981 yılında dünyanın ilk portatif, yani taşınabilir bilgisayarını geliştirdi. Osborne-1 adını taşıyan bu dünyanın ilk taşınabilir bilgisayarı, yaklaşık 11kg ağırlığındaydı ve 5 inç'lik monokrom bir ekrana sahipti. İnternet erişimine izin vermeyen Osborne-1'in geliştirilmesinden 10 yıl geçmesinin ardından internet, taşınabilir bilgisayarlarda görülmeye başlandı.
John Von Neumann 1944 yılında EDVAC computer'da danışman olarak görev alan Von Neumann, ikinci dünya savaşı boyunca askeriye için çalışarak, ilk elektronik hesaplayıcı olan ENIAC'ı 1945 yılına kadar tamamladı; ancak 1957 yılında radyasyona bağlı bir hastalık nedeniyle yaşamını yitirdi.