TÜBİTAK üniversitelilere dijital sistem kurdu

TÜBİTAK, çalışmalara başladı ve akademisyenlerin bilgiye ulaşmasını kolaylaştıracak dijital sistem kuruldu.

TÜBİTAK üniversitelilere dijital sistem kurdu

TÜBİTAK, yeni bir uygulama ile yurt içi ve yurt dışında yazılmış tez ve makaleleri bünyesinde barındıran Türkiye Belge Sağlama Sistemini geliştirdi. Bu sistem ile üniversiteler, dijital ortamda akademik bilgiye daha kolay ulaşma imkanına sahip olacak. Üniversitelerde bilgi üretimi önemli ama bilgi üretimi için gerekli unsurlardan biri de önceki akademik bilgiler.

1338321827_491468.jpg

TÜBİTAK Başkanı Yücel Altunbaşak açıklamasında, "Yanlış hatırlamıyorsam Einstein'ın bir sözüydü. "Sizden önceki gelen devlerin üzerine basarak yükseliyorsunuz. Bu akademi de hep böyledir. Yukarıya çıkabilmek için, bir şeyler üretebilmek için sizden önce gelenlerin neler yaptığını bilmeniz lazım. O nedenle gerçekten bilgiye erişim bu işin püf noktalarından birisi." dedi.

Bu açıklamadan sonra TÜBİTAK, çalışmalara başladı ve akademisyenlerin bilgiye ulaşmasını kolaylaştıracak dijital sistem kuruldu.

YÖK Başkanı Gökhan Çetinsaya, "TÜBİTAK-Ulakbim'in 2 projesini bugün başlatıyoruz. TOKAT ve TÜBESS. Bir tanesi tüm üniversitelerin toplu kataloğu. Herkesin erişebileceği. İkincisi de bu katalog ta yer alan makale ve kitapların ödünç alınabilmesi imkanını yaratan bir sistem." dedi.

Altunbaşak, "Şu anda bütün üniversitelerimiz, devlet üniversitelerimiz, vakıf üniversitelerimiz, TÜBİTAK'ın birimleri, enstitülerimiz, askeri üniversiteler bu sistemden yararlanabilmekte." İfadesini kullandı.