Turkcell’in üniversite elçileri belli oldu

Turkcell’in Türkiye’yi yeni teknolojilerle tanıştıracak gençleri desteklemek üzere oluşturduğu Geleceği Yazanlar projesi, “Elçiler” programı ile yeni bir boyut kazandı.

Turkcell’in üniversite elçileri belli oldu

Türkiye çapında 600’ü aşkın üniversitelinin başvurduğu Turkcell Geleceği Yazanlar Elçiliği’ne, eleme sürecinin ardından ilk etapta 16 genç seçildi.  Elçiler, hem teknoloji tutkunu üniversitelilerin talep ve ihtiyaçlarını Turkcell’e taşıyacak hem de yazılım ekosistemini geliştirmek üzere etkinlikler düzenlenmesine katkıda bulunacak. 

Yazılım geliştirme konusunda uzmanlaşmak isteyen gençler, Turkcell’in yürüttüğü Geleceği Yazanlar adını taşıyan “yerli mobil yazılım seferberliği” projesinde buluşuyor. Üye sayısı yaklaşık 35 bini bulan Geleceği Yazanlar, artık sanal dünyanın sınırlarını aşıp doğrudan üniversitelerde “elçilik” kurmaya başladı. Başvuru ve eleme sürecinin ardından Geleceği Yazanlar’in ilk 16 elçisi görev başı yaptı.

Geleceği Yazanlar Elçileri, Turkcell ile beraber çalışarak Türkiye’yi yeni teknolojilerle tanıştıracak üniversite temsilcilerinden oluşuyor. Bu program kapsamında Elçiler, hem Turkcell ile üniversiteliler arasında bir köprü oluşturacak hem de Geleceği Yazanlar’ı tanıtmak için etkinlikler düzenleyecek.
“Elçiler” nasıl seçildi?  

1432205291_unnamed-1.jpg

Türkiye’nin dört bir yanından 600'ü aşkın üniversitelinin başvurduğu programda, profil analizi aşamasını geçen ve çevrimiçi mülakata hak kazanan 38 adayla iki hafta süren uzun bir görüşme dönemi gerçekleştirildi. Bu görüşmelerin ardından bütün adaylara teknik bilgi ve becerilerini ölçen, özellikle mobil geliştirme ile ilgili yatkınlıklarını sınayan 5 görev iletildi. Değerlendirme süreci tamamlandığında, Ankara ve İstanbul’un yanı sıra Kütahya, Balıkesir, Samsun, Sivas, Elazığ, İzmit, Tekirdağ, Osmaniye, Denizli ve Konya’daki üniversitelerden 16 genç, Turkcell Geleceği Yazanlar Elçisi olarak belirlendi. 
Elçi olmak için…

Gençlere yazılım alanında yeterlilik kazandırma hedefiyle Turkcell’in 1,2 milyon TL’lik eğitim katkısı sağladığı “Geleceği Yazanlar” projesine, internet üzerinden http://gelecegiyazanlar.turkcell.com.tr  adresinden ulaşılıyor. Dileyen herkesin faydalanabildiği bu yazılım okulu ile Türkiye’nin, her geçen gün büyüyen dünya mobil yazılım pazarında etkin bir oyuncu olmasını hedefleniyor. Proje kapsamında online eğitimlerin yanı sıra üniversitelerde de eğitimler düzenleniyor. Turkcell’in mobil uygulama ve geliştirme alanındaki bilgi birikimi ve deneyimlerini üniversite öğrencileriyle paylaşmak üzere geçtiğimiz sene 66 üniversitede hayata geçirdiği “Geleceği Yazanlar Üniversite Eğitimleri”, bu yıl sonuna kadar 33 ilde daha verilecek. 
 
“Geleceği Yazanlar” eğitimlerini başarıyla tamamlayan ve yazılım geliştiren gençlere Turkcell ve iş ortaklarının oluşturduğu ekosistem dâhilinde istihdam fırsatları sunuluyor. Yazılımcılar Turkcell iş ortağı olarak üretimlerine devam etmek isterlerse tüm Turkcell kanallarından destek sağlanıyor. 
 
Geleceği Yazanlar Elçisi olabilmek için, her yıl yapılacak sınav duyurularını internet sitesi üzerinden takip etmek gerekiyor. Başvurunun ardından, değerlendirme sürecinde Turkcell’in  adaylardan beklentisi, kendilerini hem sosyal anlamda geliştirmeleri, hem de başta mobil olmak üzere internet ve bilgisayar teknolojilerine hakim olmaları.
Geleceği Yazanlar hakkında:
·         “Geleceği Yazanlar” projesinden faydalanmak isteyen herkes http://gelecegiyazanlar.turkcell.com.tr platformuna üye olarak portalin sunduğu eğitimlerden yararlanabiliyor ve mobil uygulama geliştirme dünyasındaki gelişmelerden haberdar olabiliyor.  
·         Portalde “Geleceği Yazanlar” üyesi olan katılımcılar birbirlerine soru sorabiliyor, uzmanlar ile iletişime geçerek gün içerisinde destek alabildiği bir soru-cevap bölümü bulunuyor. 
·         “Geleceği Yazanlar” portaline üye olan geliştiriciler, proje danışmanlarıyla iletişim kurarak zorlandıkları noktalarda geri bildirim alabiliyorlar. Danışmanlar gerek forumda, gerekse fiziksel etkinlikler sırasında sitedeki katılımcılara yol gösteriyor. Katılımcılardan gelen geri bildirimler ise “Geleceği Yazanlar” ekosisteminin geliştirmesine de yardımcı oluyor.
·         Eğitim modülleri sonrasında uygulanan sınavlarda soruların yüzde 75’ini doğru cevaplandırma kriteri bulunuyor. Süreci başarıyla tamamlayanlar “Başarı Belgesi” almaya hak kazanarak bilgi düzeylerini tescil eden bu önemli belgeye sahip oluyor. 
·         Başarılı olanlar yılda 2 kez gerçekleşen “Mobil Yazılım Geliştirme Yeterlilik Belgesi Sınavları”na girmeye hak kazanıyor. Sınavlar İstanbul, Ankara ve Kıbrıs’ta yapılıyor. 
·         Proje kapsamında gençlerin geliştirdiği başarılı mobil yazılımlar Turkcell’in uygulama mağazası Turkcell AppMarket üzerinden kullanıcıların beğenisine sunuluyor