Twitter'da paylaşılan en önemli fotoğraflar
US Airways’a ait yolcu uçağı 15 Ocak 2009’da Hudson Nehri’ne acil iniş yaptığında, kaza, dünya basınına düşmeden 15 dakika önce yolcular tarafından Twitter’da paylaşıldı.
US Airways’a ait yolcu uçağı 15 Ocak 2009’da Hudson Nehri’ne acil iniş yaptığında, kaza, dünya basınına düşmeden 15 dakika önce yolcular tarafından Twitter’da paylaşıldı.
25 Ocak 2011’de Mısır’da başlayan devrim hareketinde paylaşılan etkileyici kareler sayesinde tüm dünya, sosyal medyanın toplumsal olaylardaki harekete geçirici gücünü fark etmeye başladı.
ABD’li aktör Charlie Sheen 11 Mart 2011’de attığı ilk tweet’e güzel bir kadınla beraber çektirdiği fotoğrafını eklediğinde “Bir milyon takipçiye en hızlı ulaşma” rekorunu kırarak Guinness’e adını yazdırdı.
NASA'nın uzay aracı Endeavour'un 16 Mayıs 2011'deki son seyahati sırasında Stefanie Gordon isimli kullanıcının uçaktan çektiği bu benzersiz görüntü Twitter'da 600 binden fazla kez paylaşıldı. Fotoğraf bu kadar ses getirmeden önce Twitter'ın gücünün farkında olan NASA yetkilileri fırlatmanın perde arkasını izlemeleri için 150 takipçisini davet etmişti.
Anjali Mullany isimli kullanıcı 1 Ekim 2011’de Wall Street’in İşgali (Occupy Wall Street) gösterileri sırasında Brooklyn Köprüsü’nden bu fotoğrafı paylaştı. Reuters’ın bildirdiğine göre 16 Eylül’de Zuccoti Parkı’ndaki gösteriler sırasında Twitter’da paylaşılan her 500 gönderiden biri olayla ilgili hashtag taşıyordu.
Barack Obama’nın 2012’nin Kasım ayında başkanlık yarışından zaferle çıktığında paylaştığı bu fotoğrafı en çok retweet’lenme rekorunu kırdı.
Ünlü şarkıcı Justin Bieber’ın 6 yaşında kanserden ölen küçük hayranı Avalanna ile ilgili paylaştığı tweet tüm zamanların en çok retweet’lenen ikinci fotoğrafı oldu. 40 milyondan fazla takipçisi olan Bieber’ın bu fotoğrafı 200 binden fazla retweet aldı.
15 Nisan 2013’te Boston Maratonu sırasında yaşanan bombalı saldırıdan sadece 1 dakika sonra, henüz kimse ne olup bittiğini anlamadan önce paylaşılan fotoğraf.
Uluslararası Uzay İstasyonu’ndan paylaştığı fotoğraflarla bir internet fenomeni haline gelen Kanadalı astronot Chris Hadfield’ın 13 Mayıs’ta istasyondan ayrılırken gönderdiği son fotoğraf.
Gezi olayları sırasında Türkiye’den çok sayıda fotoğraftan biri olan bu kare 31 Mayıs’ta New York Post gazetesinin hesabından tüm dünyayla paylaşıldı. Mısır ile Türkiye’deki gösterilerin karşılaştırıldığı bir sosyal medya araştırmasında Arap Baharı sırasında gönderilen tweetlerin sadece yüzde 30’u olay yerinden paylaşılırken, Gezi olayları sırasında paylaşılan tweet’lerin yüzde 90’ının Türkiye içinden gönderildii ortaya çıktı.
Asiana Havayolları’na ait uçağın San Fancisco havalimanına inişi sırasında meydana gelen kazanın ilk görüntüsü yine Twitter’da paylaşıldı.
Aralarında Gezi protestoları sırasında çekilmiş bir TOMA fotoğrafının da bulunduğu “Twitter’da paylaşılan en önemli 13 fotoğraf” listesi iş ve teknoloji haberleriyle tanınan Business Insider internet sitesi tarafından hazırlandı. İşte o kareler… Ters yüz olmuş bu ilk Twitter fotoğrafı 11 Temmuz 2008’de sitenin kurucularından Jack Dorsey tarafından paylaşıldı. Herşey böylece başlamış oldu…
Hindistan’ın en büyük kenti Mumbai’de 2008 yılında yaşanan terör saldırıları Twitter’ın yayılmasında en etkili olay oldu. Görgü tanıkları her beş saniyede paylaştıkları ortalama 80 tweet’le saldırı ile ilgili güncellemeleri paylaştı. Nimish R Parekh isimli kullanıcı 30 Mart’ta attığı bu tweet’e “Mumbai’deki sahil yolunda mum ışıkları ilerliyor” notunu düştü.