Google, yeni amiral gemisi yapay zeka modeli Gemini 4’ün geliştirme sürecinde artık son aşamalara gelmiş durumda. Ağustos ayında Google DeepMind’ın başına geçen Koray Kavukçuoglu, modelin eğitim sonrası aşamasının ilk dönemlerinde olduğunu ve şirketin Gemini 4’ü yıl sonundan çok daha önce yayınlamayı hedeflediğini açıkladı.
Gemini 4 için çalışmalar hızlandı
Kavukçuoglu, The Information tarafından düzenlenen AI Agenda Live Summit kapsamında Gemini 4 hakkında açıklamalarda bulundu. DeepMind liderliğini üstlenmesinin ardından yaptığı ilk medya açıklamasında konuşan yönetici, modelin temel eğitim sürecinin tamamlandığını, performans ve güvenilirlik açısından geliştirildiği aşamaya geçildiğini belirtti.
Kavukçuoğlu, ekiplerin elde ettiği sonuçlardan memnun olduğunu ve geliştirme sürecinde hızlı iterasyonların devam edeceğini söyledi. Ancak şirket henüz model için kesin bir çıkış tarihi paylaşmadı.