Sophos, kurumsal mobil cihazların yönetiminde kuralları değiştiriyor

Sophos Mobile Control 6.0 kurumsal mobil yönetim çözümü duyuruldu.

Sophos, kurumsal mobil cihazların yönetiminde kuralları değiştiriyor

Ağ ve uç nokta güvenlik çözümleri sunan dünyanın en büyük bilgi güvenliği şirketlerinden Sophos, şirket çalışanlarının gizliliği ve şirket içindeki hassas verilerin korunmasını sağlayan Sophos Mobile Control 6.0 kurumsal mobil yönetim çözümünü duyurdu.

Sophos Mobile Control 6.0 ile birlikte gelen Sophos Secure Email çözümü sayesinde mobil cihazda hem kişisel hem de kurumsal bilgileri birbirinden ayrı olarak güvenle tek bir yerde olmalarını sağlıyor. Sophos Mobile Control 6.0 sunduğu kurumsal verilerin korunmasına yönelik özellikleriyle bilgi teknolojileri yöneticilerine daha kolay ve kullanışlı bir arayüz sunuyor. Böylelikle yöneticiler basit bir şekilde tüm mobil cihazları denetim altında tutabiliyor.

Spohos Secure Email ayrıca mobil cihazlardan kaynaklı kurumsal veri sızıntılarını önlemek için e-posta, takvim ve kişilerden oluşan hassas kurumsal bilgilerin mobil cihazda tamamen izole edilen güvenli bir yerde tutulmasını sağlıyor. Böylelikle kişisel ve kurumsal verileri birbirini kesen çizgilere ayırıyor ve kişisel gizliliği ihlal etmeden kurumsal verilerin güvenli bir şekilde yönetilmesini sağlıyor.

1455637835_sophos-mobilemanagement.jpg

iOS ve Android platformlarının farklı sürümleriyle uyumlu olan Sophos Mobile Control 6.0'ın özelliklerinde mobil cihazlarda çalışma ortamının güvenliğini yükselten Sophos Secure Workspace adlı çözümlere de yer veriliyor. Böylelikle çalışanlar Corporate Browser ile birlikte şirket internet sitelerine ve web kaynaklarına güvenli bir şekilde erişerek paylaşılan dökümanlarda zaman ve mekandan tamamen bağımsız olarak beraber çalışabiliyor.

Sophos Mobile Control 6.0 ayrıca Google Drive, Dropbox, OneDrive ve Engyte gibi sık kullanılan bulut depolama ortamlarında barındırılan dosya ve belgeler için farklı seviyelerde erişim yetki atama imkanını sunuyor. 

Sophos Kıdemli Başkan Yardımcısı ve Son Kullanıcı Grubu Genel Müdürü Dan Schiappa, Mobil cihazların dizüstü ve masaüstü bilgisayarlar kadar tehlike altında olmasının önemine dair şu bilgileri paylaştı:

“Günümüzde çalışanlar, farkında olmadan mobil cihazlarına yükledikleri zararlı yazılımlar aracılıyla şirket verilerini dışarıya sızdırma, hatta daha da kötüsü şirket ağına erişim için açık kapı bırakma riskiyle karşı karşıya kalıyor. Bu cihazlar küçük de olsalar tıpkı diğer kurumsal sistemler gibi saldırıya açıklar ve dikkat edilmediğinde büyük zararlara neden olabiliyorlar. Bu nedenle mobil cihazlarda yönetim, zararlı yazılım önleme ve veri koruma çözümleri kullanmak, en az masaüstü bilgisayarlardaki kadar büyük bir ihtiyaç haline geldi. Kullanıcının veriye ulaşımı üzerinde olumsuz bir etkiye neden olmadan ve verimliliği etkilemeden hassas verileri kontrol altına almak, bu ihtiyaçları karşılamak üzere tasarlanmış kurumsal yönetim çözümlerine ihtiyaç duyuyor. Entegre güvenlik çözümüne sahip kurumsal mobil yönetim sistemleri, boyutu ne olursa olsun tüm organizasyonlar için bir zorunluluk halini alıyor.”