En iyi hard disk incelemesi

Western Digital WD Blue 1 TB WD10EZEX

En iyi hard disk incelemesi

Hem hızlı hem de iyi bir performansa sahip bir hard disk sürücü istiyorsanız, Western Digital’in ihtiyaçlarınıza cevap verebileceğini düşünüyoruz. Ultra soğutma sistemi üzerine kurulu tasarım, son teknolojiyle üretilmiş bir performans sunuyor.

Herkes hem hızlı hem uzun ömürlü bir hard disk bulmanın ne kadar zor olduğunu bilir. WD Blue 1TB ile bu sınırın aşıldığını söyleyebiliriz. Peki WD Blue’yu bu kadar hızlı ve iyi yapan nedir? Cihaz 7200 RPM’de çalışıyor, ki bu da hem güçlü hem de zamandan tasarruf eden bir rakam. Daha hızlı veri transferi için 64MB SATA 6GB/s ara yüzünü kullanıyor.

1364730421_images-1.jpg

Daha önce bahsettiğimiz gibi cihaz yeni teknolojilerin bir ürünü olarak karşımıza çıkıyor. Şimdi bu yeni teknolojileri biraz açıklayalım. Öncelikle hard disklerin zararı dokunmayan ancak olmazsa olmaz da diyebileceğimiz özelliklerinden biri fazla ses çıkarmaları. Yeni teknolojilerde hız kadar küçük ayrıntılar da kendini tanıtmasında yardımcı oluyor. Blue da düşük ses teknolojisiyle geliyor. Whisper Drive olarak bilinen teknoloji cihazın normal sesini insan sesinin duyamayacağı seviyelere indirgemeyi başarmış durumda.

Ayrıca No Touch Ramp teknolojisi sayesinde herhangi bir dış etkiden zarar görmüyor. Cihaz bir çok platformda test edildi. Windows 8, Windows 7, Vista, XP, 2000, Mac ve Linux sistemlerde düzgün çalıştığı garantilendi. WD’nin sunduğu Acronis TrueImage yazılımı sayesinde sisteminizi yeniden kurmanıza gerek kalmadan bilgilerinizi yedekleyebiliyorsunuz.

1364730431_wd-desktop-blue-1.jpg

Cihazın tek dezavantajı olarak görebileceğimiz özelliği ise, bazı kullanıcılar için 1 TB’ın yeterli olmayacağı konusu. Son olarak WD Blue 1 TB WD10EZEX 75$ civarında bir fiyatla alabileceğiniz muhteşem bir tasarım ve performans sunuyor.

1364730448_western-digital-blue-1tb-hdd-inceleme-wd10ezex-4-600x339.jpg