Galaxy Note 7 ile uçağa binene hapis şoku!

Galaxy Note 7, Samsung'a çok pahalıya patladı. Galaxy Note 7 ile uçağa binmenin cezası ya 10 yıl hapis ya da 179 bin 933 dolar para olarak açıklandı. İşte detaylar.

Galaxy Note 7 ile uçağa binene hapis şoku!

Samsung tarihine kara leke olarak düşen Galaxy Note 7 faciasının etkileri hala sürüyor. Samsung her ne kadar doğru olanı yaparak telefonları toplatıp üretimi durdursa da, hala potansiyel bomba olan Galaxy Note 7'lerini teslim etmeyen ve etmeyi düşünmeyen büyük bir bölüm bulunuyor. Bu noktada caydırıcı etken olarak devreye diğer kuruluşlar giriyor.

Galaxy Note 7 ile uçağa binen ya hapse gidiyor ya da para cezasına çarptırılıyor

Amerika'da FAA tarafından alınan karara göre; uçağa Galaxy Note 7 ile binmek federal bir suç olarak sayılıyor. Eğer Galaxy Note 7 ile uçağa binen olursa; o kişi 10 yıl hapis veya 179 bin 933 dolar para cezasına çarptırılıyor.

Bu yaptırım oldukça ağır gelebilir. Ancak Galaxy Note 7'nin uçakta patlama ihtimalini ve uçağa zarar verip yolcuların hayatını riske attığını düşünürsek hiç de abartılı olmadığının farkına varabilirsiniz.

Bir telefonu taşımanın federal suç teşkil etmesi Samsung'un piyasadaki konumunu olumsuz etkileyecektir. Bakalım Samsung bu kötü şöhretinden Galaxy S8 modeli ile kurtulabilecek mi?

1476689178_note-7-.jpg