Galaxy Note 7 üretiminin durması iPhone 7 satışlarını etkiler mi?

Samsung Galaxy Note 7'nin üretiminin durdurulması iPhone 7 satışlarını ne kadar etkileyecek? Galaxy Note 7'nin yok oluşu iPhone 7'ye yarayacak mı?

Galaxy Note 7 üretiminin durması iPhone 7 satışlarını etkiler mi?

Güney Koreli dev telefon üreticisi Samsung, tarihinin en şansız yılını yaşadı. Popüler Note serisine, geçtiğimiz Ağustos ayında Galaxy Note 7 akıllı telefonunu tanıtan Samsung, patlama nedenleri ile Galaxy Note 7 üretimi ve satışına tamamen son vermek zorunda kaldı.

Galaxy Note 7'nin yok oluşu iPhone 7'ye yarayacak.

Samsung Galaxy Note 7 piyasaya sürüldüğünde en iyi akıllı telefon kategorisinde üst sıradaydı ve ilk çıktığında rekor sayıda satış yapmıştı. Ancak patlama sorunlarına çözüm bulunamaması ile şirket üretime son vermek zorunda kaldı. Bu da muhtemelen en büyük rakibi iPhone 7’ye yarayacak.

1476258971_note-7.jpg

Drexel Hamilton analisti Brian White’a göre Samsung Galaxy Note 7 fiyaskosu 8 milyon ek iPhone 7 satışı sağlayacak. Analist, Samsung’un eğer patlama sorunları yaşanmasaydı yılın ikinci yarısında 10 milyon ve 14 milyon arası Galaxy Note 7 satışı beklediğini belirti. Apple’ın bu satıştan yüzde 57 ve yüzde 80 arası pay kapabileceği söyleniyor.

White, Shenzhen bölgesinde 30 perakende mağazalarında yapılan alışverişlere dayalı olarak yapılan araştırmaya göre, iPhone’un rekabet üzerinde ivme kazandığını söylüyor.