Huawei P9 Ön Siparişe Girdi

Çin merkezli telefon üretici Huawei'nin P9 modelinin ön siparişli satışları başladı

Huawei P9 Ön Siparişe Girdi

Çin merkezli akıllı telefon üreticisi Huawei, P9 için 6 Nisan tarihinde Londra'da dünya lansmanı düzenleyecek. Teknolojioku.com olarak bizzat yerinde takip edeceğimiz etkinlik öncesinde ise P9 serisi ön siparişli satış için listelendi.

huawei-p9.jpg

 İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR >> 

Huawei P9, Huawei P9 Lite ve Huawei P9 Max olmak üzere 3 farklı modelde çıkacak olan P9 ailesi için ön siparişli satış listelendi. Huawei P9 modeli, 5.2 inç'lik Full HD ekrana, Kirin 950 işlemcisine, 3 GB sistem belleği ve 32 GB dahili hafızaya sahip. LG G5 modelinden sonra da P9'da da arka kısımda çift kamerayı göreceğiz. 12 MP çözünürlüklü çift kameraya sahip olacak telefonun ön kısmında ise 8 MP kamera yer alacak. Android 6.0 işletim sistemiyle gelecek olan telefonun pil kapasitesi ise 2900 mah seviyesinde. Huawei P9'un listelenen fiyatı 499$ olarak açıklandı.

Serisinin abisi olan Huawei P9 Max ise 5.5 inç'lik ekranda Full HD ekran çözünürlüğü sunacak. Bu telefondaki işlemcinin ise saat frekansları hızlandırılan Kirin 955 olması muhtemel. Telefonun diğer farklıları ise 4 GB RAM ve 64 GB dahili hafıza olarak sıralanabilir.  Pil kapasitesi ise 3500 mah olacak. Huawei P9 Max'in fiyatı ise 699$ olarak belirlendi.  Bu arada telefonun P9 Max adıya bahsedilen modelin P9 Plus adıyla gelmesi muhtemel

Serinin küçük kardeşi Huawei P9 Lite ise, 5.2 inç'lik Ful HD ekrana sahip olacak. İşlemci tarafında Kirin 650 yer alacak. 16 nm üretim sürecinde hazırlanan telefonda ülkemizde 2 GB RAM - 16 GB dahili hafıza olacak.  Telefonun pil kapasitesi ise 2800 mah.  Bütün modellerde parmak izi okuyucusu yer alacak. P9 Lite modelinin listelenen fiyatı ise 299$ olarak görünüyor. Ülkemizde fiyatların ne durumda olacağı henüz netleşmedi fakat bilgi elimize geçtiği anda paylaşacağız.