Google Play Store, tablet odaklı uygulamaları ayıracak

Tabletler için optimize edilen uygulamalara daha kolay ulaşım sağlanacak.

Google Play Store, tablet odaklı uygulamaları ayıracak

Google I/O etkinliği tüm hızıyla devam ederken, Android işletim sistemi için sunulan yenilikler büyük ilgi görüyor. Play Store’u mümkün olduğu kadar kalite ile donatmaya çalışan Google, yenilenen Play Store’da tabletlere özgü uygulamalar için özel bir alan oluşturdu. Android tarafında özellikle 7 ve 8-inçlik tabletlere yoğun bir ilgi gösterilirken, bu tür bir düzenleme için geç bile kalındı denilebilir.

Google Play Store, tablet odaklı uygulamalar açısında App Store kadar geniş bir kütüphaneye sahip deği,l ancak son dönemde yoğun bir ilgi görüyor. Google da özellikle Nexus 7 sonrası bu yönde çalışmalarını arttırarak tablet çözümünü ön plana çıkarmaya başladı.
1368681082_designed-for-tablet-google-play.png

Tabletler için optimize edilen alanda da kullanıcılar ücretli, ücretsiz ve popüler gibi sekmelerle karşılaşacak. Servis henüz tam anlamıyla hizmete geçmiş değil ancak kısa süre içerisinde bir düzene oturtulacaktır.

Yukarıdaki görselden de anlaşılacağı üzere popüler klavye uygulaması Swiftkey henüz tabletler için optimize edilmiş değil; bunun yanı sıra Premium ROM Yöneticisi de henüz tabletler için kullanılabilir değil. Belirttiğimiz gibi servis kısa süre içerisinde daha başarılı bir hal alacaktır.