Hangisi daha güçlü? LG Optimus G Pro vs Oppo Find 5

LG Optimus G Pro ve Oppo Find 5 karşılaştırması haberimizde!

Hangisi daha güçlü? LG Optimus G Pro vs Oppo Find 5

MWC 2013 tüm hızıyla devam ediyor ve bildiğiniz gibi LG firması LG Optimus G Pro akıllı telefonunun yanısıra yenilenmiş L sersisi akıllı telefonlarını da sergiledi. Hatırlarsanız bugün sizlere LG Optimus G Pro ve Samsung'un son model phablet telefonu Galaxy Note 2'nin karşılaştırmasını yayınlamıştık.

Karşılaştırma eleştirilerinde Galaxy Note 2'nin LG Optimus G Pro'dan aylar önce tanıtıldığı için Galaxy Note 2'nin daha geri kalmasının normal olacağı söylenmişti. Peki LG Optimus G Pro, dünyanın en güçlü akıllı telefonu Oppo Find 5 ile karşılaştırılırsa sizce sonuç ne olur?

1361825513_lg-optimus-g-pro-vs-oppo-find-5-aa-3-600x337.jpg

Şimdi de sizlere yeni tanıtılan LG Optimus G Pro ve dünyanın en güçlü akıllı telefonu olarak bilinen Oppo Find 5 akıllı telefonun karşılaştırmasını sunuyoruz.

Bir köşede LG Optimus G Pro, diğer köşede Oppo Find 5 akıllı telefon. Sizce hangisi daha güçlü? Bakalım hangisi daha güçlüymüş! Tüm özellikleriyle bu karşılaştırmayı sonraki sayfalarımızda inceleyebilirsiniz.



Özellikler

1361825468_optimus-g-pro-vs-oppo-find-5-specs-table.jpg



Ekran

Karşılaştırmada iki yarışmacı akıllı telefonun aralarında ekran büyüklüğü olarak bariz fark olmasına rağmen görüntü kalitesi aynı görünüyor.

Htc Droid DNA gibi Oppo Find 5, (Dünyanın ikinci Full HD akıllı telefonu)5 inç LCD paneli, 441ppi arasında mükemmel bir piksel yoğunluğuna sahip.

1361825442_lg-optimus-g-pro-vs-oppo-find-5-aa-10-600px.jpg

LG Optimus G Pro biraz daha düşük yoğunluk sunuyor. Ancak bu durum cihazın ekranının daha kötü olduğu anlamına gelmiyor. LG Optimus G Pro oldukça net ve canlı bir ekran görüntüsüne sahip.



Tasarım ve Kalite

Oppo Find 5 akıllı telefon ilk olarak Çin'de yayınlandığında zarifliği ve tasarımıyla tüm dünyanın ilgi odağı olmuştu. Cihazın minimalist ve düzgün hatlarıyla görünümü yüksek kaliteyi hissettiriyor.

1361825415_lg-optimus-g-pro-vs-oppo-find-5-aa-13-600px.jpg

Diğer taraftan LG Optimus G Pro akılı telefon, güzel görünüyor ancak cihaz tasarımında biraz özgünlükten uzak kalmış. Çünkü kullanıcılar, Galaxy note 2'ye oldukça fazla benzediğine dikkat çekiyor. Bunun haricinde cihazın arka kapağının çok renkli holografik desenli olması cihazı oldukça şık gösteriyor.



Donanım, Kamera ve Pil

LG Optimus G'nin ışıltılı arka kaapğının içinde oldukça güçlü bir Snapdragon 600 işlemci bulunuyor. Bu işlemci ile Optimus G Pro 2013'ün en iyi telefonlarından biri olarak görülüyor. Öte yandan Oppo Find 5 Snapdragon S4 Pro işlemcisiyle oldukça güçlü görünüyor ancak bu işlemci Snapdragon 600 kadar güçlü değil.

1361825307_lg-optimus-g-pro-aa-5-600px.jpg

Her iki telefonda da 2GB RAM depolama özelliğine sahip ancak sadece Optimus G Pro akıllı telefonda genişletilebilir microSD kart özelliği bulunuyor.

Batarya bölümüne baktığımız zaman ise Optimus G Pro Oppo Fİnd 5'e göre 600 mAh daha güçlü bir pile sahip. Oppo Find 5 2500 mAh pile sahipken Optimus G Pro 3104 mAh pil özelliğine sahip.

1361825339_oppo-find-5-antutu.jpg

Kamera özelliklerine baktığımız zaman ise çok fazla fark görülmüyor. Kamera özelliği olarak her iki cihazda da otofokus LED flaş ile 13 megapiksel kamera bulunuyor.

Oppo Find 5'te HDR modu ve yavaş hareket özellikleri bulunuyorken, Optimus G Pro'da Foto Panorama modu ve çift çekim özellikleri mevcut. Elimizde henüz Optimus G Pro ile çekilmiş bir resim yok ancak aşağıda Oppo Find 5 ile çekilmiş bir kareyi görebilirsiniz.

1361825388_oppo-find-5-camera2.jpg



İşletim sistemi ve Yazılım

Oppo Fİnd 5'in kullanıcı arayüzü kullanıcılar tarafından çok fazla beğenilmedi. Çünkü cihazın arayüzü iOS ve Android aayüzlerinin birleşiminden oluşmuş gibi görünüyor.

1361825223_oppo-find-5-blobs.jpg

LG Optimus G Pro'nun arayüzü ise Android 4.2.1 işletim ssitemi ile oldukça spor ve güzel görünüyor. Genel olarak, Optimus G Pro daha iyi görünümlü, daha parlak, Oppo Find 5 ise belki daha fonksiyonel.

1361825262_lg-optimus-g-pro-aa-7-600px.jpg



Avantaj ve Dezavantajları

Optimus G Pro Artıları

Daha iyi işlemci

Büyük ekran

SD kart, büyük çıkarılabilir pil

Daha iyi işletim sistemi

Kablosuz şarj destekliyor

Optimus G Pro Eksileri

Daha büyük ve daha ağır

Plasticky tasarım

1361825190_lg-optimus-g-pro-vs-oppo-find-5-aa-1-600px.jpg

Oppo Find 5 Artıları

Güzel tasarım

Daha net ekran

Daha hafif, daha küçük

Daha ucuz

Fiziksel hiçbir düğme yok

Oppo Find 5 Eksileri

Yavaş işlemci

SD kart yok, küçük bir pil

Kötü işletim sistemi



Sonuç

Sonuç olarak baktığımızda her iki telefonun arasında çok fazla fark yok. Ancak LG Optimus G Pro gelmeden önce Oppo Find 5 dünyanın en iyi telefonuydu ancak, şu durumda bu unvanı kaptırmış görünüyor. Optimus G Pro Oppo Find 5'in biraz daha önünde görünüyor.

Aşağıda en güçlü akıllı telefonların karşılaştırılmış görüntülerini izleyebilirsiniz.