Samsung Galaxy S IV’te kullanılacak işlemci kesinlik kazandı

Samsung, yeni nesil akıllı telefonunda beklenildiği gibi Eynos 5 octa işlemcisi yer alacak.

Samsung Galaxy S IV’te kullanılacak işlemci kesinlik kazandı

Galaxy S serisinin 4. üyesinde kullanılacak işlemci birimi netleşti. Söz konusu çipset hakkında sayısız iddia ortaya atılmış ve birçok çözümün ismi geçmişti. Resmi tanıtıma sayılı günler kala telefonda konumlandırılacak işlemci birimi kesinlik kazanırken; telefonun şu an için merak edilen en önemli kısmı ise sunacağı tasarım.

Galaxy S IV gücünü (4+4) şeklinde oluşturulan Samsung’un CES 2012 etkinliğinde görücüye çıkardığı Exynos 5 octa 5410 birimi oldu. Telefonda yer alacak grafik biriminde Mali-6xx serisinden bir işlemci beklenirken, Samsung’un PowerVR SGX 544 grafik birimini tercih ettiğini görüyoruz.
1363107899_samsung-exynos-5-octa.jpg

ARM big.LITTLE teknolojisini bünyesinde barındıran Exynos 5 Octa, 1.8GHz saat frekansındaki dört ARM Cortex-A15 ve 1.2GHz'lik dört Cortex-A7 olmak üzere tam sekiz çekirdeğe ev sahipliği yapıyor. Zorlu işlemlerde Cortex-A15 mimarili işlemci devreye girerken, daha basit işlemlerde ise Cortex-A7 devreye girip enerji verimliliği sağlıyor. Samsung’un yeni nesil işlemcisi ile Galaxy S IV mevcut pazardaki en güçlü telefon olması bekleniyor.

PowerVR SGX 544 grafik birimi için ise Galaxy S III’te yer alan 4 çekirdekli Mali-400 biriminden iki kat daha yüksek performans vaat ediyor. Galaxy S IV’ün bir süre önce bazı test raporlarında ortaya çıktığı görülmüş ve teknik özellik tablosunda GPU biriminde sürekli PowerVR SGX 544 ismini görmüştük.

Samsung’un yeni nesil akıllı telefonu için beklenen diğer teknik detaylar ise şu şekilde sıralanıyor: 4.99-inç boyutunda 1920 x 1080p (Full HD) çözünürlüklü ekran, 2GB RAM, 16/32/64GB depolama birimi, 13MP çözünürlüklü arka kamera, 2.1MP çözünürlükte ön kamera, NFC, LTE desteği ve Android 4.2 Jelly Bean.