Samsung Galaxy S3 ve LG Optimus G - Karşılaştırma!

LG Optimus G mi Galaxy S3 mü? Sizin için karşılaştırdık!

Samsung Galaxy S3 ve LG Optimus G - Karşılaştırma!

LG geçtiğimiz günlerde son amiral gemisi Optimus G akıllı telefonunu tanıttı. Optimus G, Galaxy S 3 ve HTC One X+'a rakip olarak piyasaya sürülüyor ve LG'nin ürettiği en iyi cihazlardan biri olacak.

LG Optimus G bildiğiniz gibi büyük telefonlar arasında, 4.7 inç ekran boyutuna sahip. Galaxy S 3 ve One X'a oranla daha geniş ve daha kısa bir tasarımı bulunuyor. Telefonun ince görünümünü çıkarılma özelliği olmamasına borçlu diyebiliriz.


Yeni çıkan telefonlar genelde, Samsung'un tarihinde en iyi modeli olan son teknoloji ile donatılmış Galaxy S3 ile karşılaştırılıyor. Bizde bu yazımızda sizlere LG Optimus G ile Samsung Galaxy S3 akıllı telefonların karşılaştırmasını sunacağız. Cihazların ortak özelliklerinden biride Android işletim sistemi ile çalışıyor olması. Peki diğer özellikleri ve tasarımıyla hangi telefon daha üstün.

Samsung Galaxy S3 piyasaya sürüleli epey bir zaman geçti ancak buna rağmen yeni çıkan ileri teknoloji akıllı telefonlar ile karşılaştırabilecek kadar iyi bir donanıma sahip. Şimdi sizlere en son piyasaya sürülen cihazlardan biri olan LG Optimus G ve Samsung Galaxy S3 akıllı telefonların karşılaştırmasını sunuyoruz.



FİZİKSEL YAPI VE TASARIM

Boyutlar ve ağırlık:


Samsung Galaxy S3 LG Optimus G
Uzunluk 136.9 mm (5.39) 131.9 mm (5.19 in)
Genişlik 71.1 mm (2.80 in) 68.9 mm (2.71 in)
Kalınlık 8,6 mm (0,34 in) 8.45 mm (0.33)
Ağırlık 133 g 145 g

Samsung Galaxy S3 plastikten yapılmış gövdesine rağmen yuvarlatılmış köşeleri ile birlikte elde rahatlıkla tutulabiliyor. Fakat cihazın düzgün ve cilalı polikarbonat arka kapağı yağlı ve terli elleri olan insanlar için bir sorun olabilir. Galaxy S3, 136.9 x 71.1 x 8.6 mm (5.39 x 2.80 x 0.34 cm) boyutlarında ve 133 gram ağırlığında.

LG Optimus G akıllı telefonda plastikten yapılmış ancak, Galaxy S3'e göre daha katı bir malzemeden yapılmış. LG Optimus G'nin köşeleri Galaxy S3'e göre daha az yuvarlatılmış. Optimus G x 68.9 x 8.45 mm (5.19 x 2.71 x 0.33 inç) 131,9 ölçülerine sahip ve 145 gram ağırlığında. Galaxy S3, Optimus G'ye göre biraz daha ağır basıyor. Optimus G aynı zamanda uzunluk, genişlik ve kalınlık açısından da Galaxy S3 göre, genel olarak daha küçük. Eğer taşıması daha kolay olsun diyorsanız Optimus G size göre olabilir.



Ön panel:

Hem Galaxy S3 hem de Optimus G minimalist bir görünüme sahip. Ancak iki cihazda da farklı ilhamlar bulunuyor. Galaxy S3'ün kenar kısımları yuvarlatılmış. Cihazın ön kısmında fiziksel ana düğmesi mevcut ve renkli çerçevesi ekranın bulunduğu bölgeyi açıkça gösteriyor. Kulaklığın ızgarasının ve Samsung logosunun hemen yanında 1.9 megapiksel ön kamera ve sol tarafında LED bildirim ışığı bulunuyor. Ana düğmenin solunda kapasitif menü butonu ve sağ tarafında kapasitif geri butonu mevcut.

LG Optimus G ise gerçekten minimal bir ön yüze sahip. Cam ve metal kenarları, doğadan esinlenerek tasarlanan Galaxy S3 ile karşılaştırıldığında daha endüstriyel gibi görünüyor. Cihazda hiçbir fiziksel tuş görünmüyor ön panelde sadece LG logosunu görebilirsiniz.

Cihazın LG logosunun sağ tarafında 1.3 megapiksel ön kamera ve LED bildirim ışığı mevcut. Telefonda güç ekranının en altında geri, ana ve menü seçenekleri ile kapasitif butonlar bulunuyor. Optimus G'de fiziksel tuş olmadığı için kilit ekranını hızlı bir şekilde görmeniz mümkün değil. Eğer zamanı veya cihazınızın şarjının ne kadar kaldığını görmek isterseniz güç düğmesine ulaşmanız gerekecek.

Optimus G'nin ekranı Corning Gorilla Glass ile korunurken, Galaxy S3'ün ekranı ise Corning Gorilla Cam 2 ile korunmaktadır. LG, bununla birlikte, ince panel ve dokunmatiğe daha duyarlı kılan dokunmatik panel, Zerogap Touch Teknolojisi tanıttı.



Ön:

İki telefonun yan kısımlarındaki fiziksel düğmelerin yerleştirilişi birbirine benziyor. Telefonların sol tarafında ses rockers tuşları mevcut. Tek fark ise bu tuşlara elinizin ne kadar ulaşabildiği. LG Optimus G'ye göre Galaxy S3'ün tuşlarına erişmek daha kolay görünüyor. Her iki cihazda da güç düğmelerine başparmak ile ulaşmak daha kolay.

Eğer detaylara önem veren biriyseniz Optimus G'de bulunan fiziksel düğmelerinin renklerinin farklı olduğunu göreceksiniz. Güç düğmesi ve Ses rockers biraz koyu beyaz, telefonun kaplaması ise parlak beyaz ve daha inci renkli. Galaxy S3'ün fiziksel düğmeleri mevcut rengiyle aynı tonda.



Arka:

LG Optimus G'nin parlak ve pürüzsüz arka yüzünde 13 megapiksel kamera, altında LED flaş ve sağ alt köşede hoparlör ızgarası bulunuyor. Eğer sağ el kullanıyorsanız hoparlör ızgarası açıkta kalabilir ancak sol el kullanıyorsanız hoparlör elinizin altında kapalı kalacaktır.

Galaxy S3'ün hafifçe yükseltilmiş arka kapağı üzerinde 8 megapiksel kamera bulunuyor. Kameranın sol tarafında kendi flaşı ve sol tarafında hoparlör ızgarası bulunuyor. Galaxy S3'ün arka kapağı kolayca kaldırılabilir.



Ekran ve Gösterge:

Galaxy S3 HD Super AMOLED ekran sayesinde renkleri doygunluğa ulaşmış. Zengin ve derin olan renkler daha yoğun ve ekranda daha güçlü görünüyor. Diğer taraftan Optimus G, gerçekçi uygun renkler gösteren True HD IPS Plus LCD ekran barındırıyor.

Bu konuda seçim, sizin nasıl bir ekran kullanmak istediğinize bağlı. Böyle sanat ve tasarım gibi renk duyarlı çalışmalar için cihaz kullanıyorsanız, True HD IPS Plus LCD ekran özellikli Optims G kullanmak isteyebilirsiniz. Eğer bir oyuncuysanız ve öncelikle medya tüketimi için cihaz kullanıyorsanız, HD Super AMOLED ekranı ile daha canlı renklerle Galaxy S3'ü isteyebilirsiniz. Okuma yaparken belgenin arka plan beyaz olsa bile, Galaxy S3 ekranında biraz mavimsi tonunu görebilirsiniz. Ağır okuyucular bu konuda Optimus G'yi tercih edebilir.

Optimus G'nin 4,7 inçlik ekranı ve 15:9 en boy oranı bulunuyor. Galaxy S3 ise 4,8 inçlik ekran ve 16:9 en boy oranına sahip. Optimus G, Galaxy S3'e göre 0,1 inç daha küçük ekrana sahip.  He iki ekranda, piksel çözünürlük olarak farklılıklara sahip. Galaxy S3 1280 × 720 çözünürlükte ama Optimus G küçük olmasına rağmen, 1280 × 768 çözünürlük ile biraz daha fazla piksele sahip.  Ekrandaki piksel yoğunluğu canlı ve daha zevkli ekran anlamına geliyor. Eğer Optimus G'yi yüzünüze yakın tutarsanız, açıkça tek pikselleri göremeyebilirsiniz.



İşlem Gücü:


Samsung Galaxy S3 LG Optimus G
SoC / Yongaseti Samsung Exynos 4412 Qualcomm Snapdragon S4 Pro
CPU ARM Cortex-A9 Qualcomm Krait
İşlemci Hızı 1.4 GHz 1.5 GHz
CPU Çekirdek 4 (dört) 4 (dört)
GPU ARM Mali-400 MP4 Adreno 320
RAM 1 GB (uluslararası sürüm) 2 GB (uluslararası sürüm)
Dahili Bellek 16, 32 veya 64 GB 32 GB
Harici Hafıza 32 GB'a kadar hiçbiri

LG Optimus G oldukça etkileyici bir donanıma sahip. Cihaz 2 GB RAM ve dört çekirdekli işlemci Snapdragon S4 Pro ile güçlendirilmiş. 32 GB dahili depolama özelliği bulunuyor ama, ne yazık ki microSD kart ile genişletilebilir özelliği yok.

Öte yandan, Galaxy S3'ün microSD kart yuvası bulunuyor. Samsung Galaxy S3, dört çekirdekli işlemci Exynos 4412 kullanıyor ve 1 GB RAM özelliğine sahip.(uluslar arası sürüm)

Galaxy S3 uygulamaları çalıştırırken, hafif bir gecikme hissediliyor. Ancak Optimus G üzerinde bu gecikme daha az belirgin. Uygulama taramada ise Galaxy S3, Optimus G'ye göre daha akıcı görünüyor.

Benchmark karşılaştırmalarında, Snapdragon S4 Pro, Exynos 4412'ye göre daha akıcı olduğunu kanıtladı.



Pil ömrü:

Optimus G ve Galaxy S3 2,100 mAh pil özelliği olmasına rağmen, bu iki piller birbirine benzemiyor. Optimus G'de Li-polymer pil kullanılırken, Galaxy S3'te ise çıkarılabilir pil, Li-iyon kullanılmış. Piyasadaki Li-iyon piller 500 şarj döngüsüne sahipken LG, kullandığı pilde 800 şarj döngüsü vaat ediyor.

LG Optimus G, 4G LTE (güç tasarrufu modu ile aktifken) yaklaşık 8 saat ile 15 saat arası konuşma süresi ve 335 saat bekleme süresi sağlayabildiğini iddia ediyor. Galaxy S3 3G ise yaklaşık 12 saat konuşma ve 790 saat bekleme süresi vaat ediyor.



Kamera:

Galaxy S'ün deklanşöre bastığınızda anı yakalamanızı sağlayan süper hızlı kamerası bulunuyor. Cihazın bazı mod özellikleri ile en iyi resimleri çekebilirsiniz.

Çekilen fotoğraflarda Galaxy S3 iyi bir performans sergiledi. Yeterli aydınlatmanın olduğu açık havalarda oldukça güzel resimler elde edildi. Ön yüzünde bulunan 1.9 megapiksel özellikli kamerası düşük ışıklı ortamlara göre aydınlık ortamlarda daha iyi resimler çekiyor. Eğer arkadaşınızla iyi bir video sohbet yapmak istiyorsanız ışıkları açmanız gerekecek.

İyi aydınlatılmış ortamlarda fotoğraf ve video çekerken Optimus G'nin kamerası özellikle açık havada, iyi bir performans sergiliyor. Renkler canlı ve kamera kolaylıkla kullanılabiliyor. Ancak düşük ışıkta fotoğraf çekerken Optimus G'nin kamerası bir hayal kırıklığı oldu. Kapalı ortamda kötü bir video çekimi oluyor.

Ön yüzünde bulunan 1,3 megapiksel kamerası hiç iyi değil. Kapalı ortamda kötü çekim sağlıyor ancak açık havada çekerken biraz daha iyi ama bulanık bir resim sunuyor.



Yazılım ve kullanıcı arayüzü:

Samsung Galaxy S3 Android Jelly Bean güncellemelerini resmen almaya başladı. LG kaynaklarına göre, Optimus G Aralık ayında bu işletim sistemine yükseltilecek. Her iki cihazda kutusundan Android Ice Cream Sandwich işletim sistemi ile çıkıyor. Ancak UI olarak farklılıklar bulunuyor.

Samsung TouchWiz 5 ve HTC Sense 4 gibi arayüzlerine rakip olmak için geliştirilen LG Optimus UI 3.0, ilk olarak LG Optimus LTE 2 ile sahne aldı. Quick Memo, Voice Shutter, Icon Personalizer ve kilit açma özellikleride ilk bu arayüzü sürümü ile geldi.

Öte yandan, Samsung'un Nature UX (doğadan esinlenen) TouchWiz 5 arayüzü, daha önceki sürümünde bulunmayan özellikleri ile birleşerek Galaxy S3 ile sahne aldı. S Voice, Direk arama, Smart Stay, S Beam ve pop-up video özelliği gibi özellikler bu arayüzü ile geldi.



Video:

Ayrıca LG Optimus G ve Samsung Galaxy S3'ün karşılaştırmasının yapıldığı bir videoyu aşağıda izleyebilirsiniz.



Sonuç:

Eğer daha net ve keskin görüntü, daha gerçekçi renkler ve daha dayanıklı bir cihaz istiyorsanız, Optimus G tam size göre olabilir.

Eğer doymuş renkleri ile biraz daha büyük ekran arıyorsanız, microSD kartı ile genişletebilme özelliği ve pili değiştirebilmek gibi özellikler istiyorsanız Galaxy S3 sizin için daha uygun olacaktır.