Google I-O: Google'ın yeni mesajlaşma servisi Hangouts duyuruldu

Google, birçok platformda dağını olarak yer bulan mesajlaşma uygulamalarını tek bir çatı altında topladı.

Google I-O: Google'ın yeni mesajlaşma servisi Hangouts duyuruldu

Google I/O etkinliğinin dikkat çeken tanıtımlarından biri de Google’ın yeni mesajlaşma servisi Hangouts oldu. Uzun bir süre Babel olarak adlandırılan uygulama Play Store ve App Store’da ücretsiz olarak kullanıcıların beğenisine sunuldu. Google yeni servis sayesinde bir nevi dağınık bir yapı sergileyen mesajlaşma uygulamalarını da tek bir çatı altında toplamış oldu.

Android ve iOS kullanıcılarının yanı sıra Chrome OS eklentisi de bulunan servisin en önemli özelliklerinden bir tanesi elbette çapraz platformlarda hizmet verecek olmasıdır. Görselliğin ön planda tutulduğu Hangouts bünyesinde 800’den fazla simge dikkat çekiyor, bu sayede daha hızlı mesajlaşma yapılabiliyor.
1368678473_googleio2013liveblog6656-1368639532.jpg

Konuşmaları bulut hizmeti sayesinde depolayan uygulama çevrim dışı olduğunuz anlarda aldığınız iletileri, fotoğraf ya da videolara göz atmanıza olanak sağlıyor. Grup mesajlaşma sayesinde birden fazla kişiyle aynı anda sohbet edilebilmenin yanı sıra bireysel konuşmalarda görüntülü sohbette yapılabilecek. Google Hangouts, oturum açılan platformlarda aynı anda senkronize olabilecek. Bir ileti mobil telefonunuzun yanı sıra tablet, ya da bilgisayarınıza da ulaşacak. Sadelik ve basit bir kullanım deneyimi sunmak isteyen uygulamada fotoğraf paylaşımına da olanak sağlanıyor.