Samsung, Galaxy S8'in işlemcisi için düğmeye bastı

Samsung Mobile, çip sektöründe bir ilk olan System-on-Chip (SoC) 10 nm FinFET teknolojisine sahip ürünlerin üretimine başladığını duyurdu. Galaxy S8'in işlemcisi 10 nm ile üretilecek.

Samsung, Galaxy S8'in işlemcisi için düğmeye bastı

Güney Koreli teknoloji şirketi Samsung Mobile, çip sektöründe bir ilk olan System-on-Chip (SoC) 10 nm FinFET teknolojisine sahip ürünlerin üretimine başladığını duyurdu.

Samsung dünyada ilk olan çip üretimine başlıyor!

Samsung Electronics Başkan Yardımcısı Jong Shik Yoon, “10nm FinFET teknolojisi endüstrinin ilk seri üretimi başladı ve ileri işlem teknolojisi liderliğimizi gösteriyor" dedi ve "Biz teknolojileri yenilik ve müşterilerimize farklılaştırılmış olarak toplam çözümler sunmak için çalışmalarımıza devam edeceğiz." diye ekledi.

 1476696141_10nm-cip.jpg

Samsung'un yeni 10nm FinFET işlemi (10LPE) ek geliştirmeler ile 3D transistör yapısı, kendi önceki 14nm önceki modele kıyasla proses teknolojisi ve tasarımı yüzde 30 kadar alan verimliliği, yüzde 27 daha yüksek performans ve yüzde 40 kadar düşük güç tüketimi sunacak.

Bilindiği gibi Samsung, Galaxy S8’de kullanacağı Snapdragon 830 yonga setini de 10nm işlem süreci ile kendisi üretecek. Şirket ayrıca, performans artışı ile ikinci nesil 10nm proses (10LPP) modellerini de 2017 yılında seri üretime geçmeyi hedefliyor.