Sennheiser HD 4.50 inceleme

Kablosuz kulaklık olan Sennheiser HD 4.50 incelemesi ile karşınızdayız. Kablosuz kulaklık satın alacaklar Sennheiser HD 4.50 incelemememize mutlaka göz atmalı.

Sennheiser HD 4.50 inceleme

Ses alanında alman devi Sennheiser’ın, müzik severleri kablo derdinden kurtarmak için geliştirdiği Sennheiser HD 4.50 modelinin incelemesi ile karşınızdayız. Şık tasarımı ve sunduğu ses teknolojileri ile ön plana çıkan Sennheiser HD 4.50, kablosuz kulaklık almak isteyenlerin karşılaştırma listesine eklemesi gereken bir model. Dilerseniz lafı daha fazla uzatmadan Sennheiser HD 4.50’in ses performansından bahsedelim.

Sennheiser HD 4.50 inceleme

Sennheiser HD 4.50 BTNC olarak geçen kulaklık Bluetooth 4.0 ve NFC teknolojilerini destekliyor. Hem kablolu hem de kablosuz olarak kullanılabilen Sennheiser HD 4.50 BTNC’de True Hi-Fi Sound yani Hi-Fi kalitesinde kablosuz ve kayıpsız ses iletmek için aptX teknolojisi kullanılıyor. Bildiğiniz gibi aptX teknolojisi sayesinde 352kbps kalitesinde 16-bit, 44.1kHz çözünürlüğünde (CD kalitesi) ses iletimi sağlanabiliyor.

1494569714_sennheiser-hd-4.50-inceleme-2.jpg

İstenmeyen sesleri yok et!

Kapalı bir yapıda olan Sennheiser HD 4.50, firmanın geliştirmiş olduğu NoiseGard teknolojisi ile geliyor. NoiseGard teknolojisi dışarıdaki sesleri izole ederek kullanıcıya üst düzey yalıtım sağlanmış bir müzik deneyimi sunuyor. NoiseGard’ın çok başarılı olduğunu söyleyebilirim. Özellikle dışarıdaki araba ve şehir gürültüsü kulaklığı açar açmaz ortadan kalkıyor.

Sennheiser HD 4.50’nin kutusundan 1 adet taşıma çantası, 1 adet şarj için USB kablosu ve 3.5mm kablo çıkıyor.

Sennheiser HD 4.50, 18 - 22,000 Hz arasındaki frekansları destekliyor. Alt frekansların 18 kHz’ye kadar desteklenmesi, bass seslerin dolgun bir şekilde duyulmasını sağlıyor. Üst frekanslarda ise yine Sennheiser kalitesini hissediyorsunuz. Sennheiser HD 4.50, burn-in süreceni tamamladıktan sonra yapısında çok büyük değişiklik oluyor. Deep sesler daha çok oturuyor ve üst frekanslardaki patlamalar ortadan kalkıyor.

1494569699_sennheiser-hd-4.50-inceleme-1.jpg

18 empedans değerine sahip olan Sennheiser HD 4.50’yi sürmek çok kolay. Zaten Bluetooth ile kullanıldığı için sürme konusunda bir sorun yaşamıyorsunuz. Bataryanız bittikten sonra kablosunu takıp dinlesiniz bile akıllı telefonlarınız ile kulaklığı kolayca besleyebiliyorsunuz.

Sennheiser HD 4.50’nin üzerinde tuşların yer alması büyük bir avantaj sunuyor. Bu tuşlar ile telefona veya DAP’a dokunmadan sesi kısıp/açabilir ve müzik değiştirebiliyorsunuz. Kulaklığın üzerinde yer alan mikrofon sayesinde telefon görüşmelerinizi direkt kulaklık üzerinde de yapabiliyorsunuz.

Kulaklığın ses karakterine geçmeden son olarak bataryasının 25 saat müzik dinleme imkanı sunduğu belirtelim.

Tüm müzik türleri için uygun

Sennheiser HD 4.50’nin ne karanlık ne de berrak bir yapısı var. Geniş sahnesi ve güçlü bassları ile neredeyse tüm müzik türlerine hitap ediyor. Bu kulaklıktan tam verim alabilmek için yüksek çözünürlüklü parçaları tercih etmeniz gerektiğini belirtelim. 

Sennheiser’ın iOS ve Android platformları için geliştirdiği CapTune isimli uygulama ile ince equalizer ayarları yapabiliyorsunuz.

1494569706_sennheiser-hd-4.50-inceleme-3.jpg

Sennheiser HD 4.50’yi genel olarak değerlendirecek olursam, kulaklık geniş sahnesi ile enstrumanları tek tek duyabilmenize imkan sağlıyor. Üst frekanslar zaten Sennheiser’a emanet olduğu için üst düzey performansından bahsetme gereği duymuyorum. Alt frekanslar ise biraz daha derin olabilirmiş. Ancak alt frekanslar ile oynanması sahneyi daraltıp kulaklığın yapısını karanlığa çevireceği için basslardan biraz ödün verilmiş.