BTK 18 yaşında!

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu BTK, 18 kuruluş yıldönümünü kutladı.

BTK 18 yaşında!

Türkiye’nin telekomünikasyon kurumunu denetleyen ve düzenleyen kurumu BTK, 18 yılını Ankara'daki merkezinde düzenlenen bir etkinlikle kutladı. Etkinliğe Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Bakan Yardımcısı Dr. Ömer Fatih Sayan, Kurum Başkanı Ömer Abdullah Karagözoğlu, RTÜK Başkanı İlhan Yerlikaya, Kurul Üyeleri, sektör temsilcileri, BTK çalışanları ve basın mensupları katıldı.

BTK 18 yaşında!

Programın açılış konuşmasını yapan Kurum Başkanı Ömer Abdullah Karagözoğlu sözlerine, kendisine Kurum başkanlığı görevini tevdi eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür ederek başladı. Bilgi ve İletişim Teknolojileri Kurumu’nun yükselen çıtasını daha da ileri taşıyacaklarını vurgulayan Karagözoğlu, “Bugün kuruluşunun 18. Yılını kutladığımız Kurumumuz 2000 yılından günümüze kadar ülkemizin bilgi teknolojileri ve iletişim alanındaki yolculuğuna yön vermekte, önemli katkılar sağlamaktadır. Kurumumuz, etkin rekabet ortamından, sektöre ilişkin politika ve stratejilerin oluşturulmasına, kişisel verilerin işlenmesine ve gizliliğinin korunmasına ilişkin gerekli tedbirlerin alınmasına, siber güvenlik, internet alan adlarının yönetimi ve internetin güvenli kullanımına kadar pek çok kritik görevleri yerine getirmektedir. Ülkemizin teknolojik olarak güçlenmesi için şimdiye kadar yaptıklarımız kadar geleceğimizi şekillendirmek için yapmamız gerekenler olduğunun da farkındayız” şeklinde konuştu.

Yerli ve milli üretim konularında sektörel birliklerle olan çalışmaların devam ettiğini belirten Karagözoğlu, “Amacımız teknolojide en ileriye ülkemizin aklıyla, tasarımıyla ve üretimiyle gidebilmektir. Yerli ve milli üretimin bir yaşam felsefesi haline gelmesi ve yüksek teknolojinin yanı sıra ülkemizin tüm üretim alanlarına bu anlayışın yerleşmesi için çalışacağız. Bize düşen, Kurumumuzu çok daha yüksek seviyelere taşıyacak hizmetler vermek için çalışmaktır” ifadelerini kullandı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Bakan Yardımcısı Dr. Ömer Fatih Sayan’ın konuşmasında yerli ve millilik vurgusu vardı. Türkiye olarak birçok teknolojilerin kullanıcısı olmaktan ziyade geliştiricisi olmak için kolları sıvadıklarına dikkat çeken Sayan, “Bu kapsamda ülkemizin uzun süredir maruz kaldığı ve son dönemlerde şiddetini arttıran ekonomik kuşatma ve saldırılara rağmen geçtiğimiz dönemde ekonomik büyüme cihetinde elde ettiği başarı ortadadır. Bu büyümenin ekonomik kalkınmamızın en önemli dinamiklerinden biri olan elektronik haberleşme sektörüne de sirayet ettiğini memnuniyetle ifade etmek istiyorum. Bu minvalde tüm olumsuzluklara rağmen ülkemiz için birçok alanda atılım ve hızlı büyüme gerçekleştirdiğimiz bu dönem Kurumumuz ve elektronik haberleşme sektörümüz için de faal geçen ve birçok yeni çalışmanın hayata geçirildiği bir dönem olmuştur” dedi.

Spekülasyonların odağında bulunan Amerikan menşeli şirketlerin, Türkiye’ye hizmet vermelerine rağmen Türkiye’de herhangi bir temsilciliğinin bulunmamasına dikkat çeken Sayan, “Türk vatandaşlarının verilerini Türkiye’de barındırmaması büyük sorun teşkil etmektedir. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu, internet ortamında manipülatif içerikler yayınlamak suretiyle kamu düzenini bozan, ülkemizin ekonomik güvenliğini tehlikeye atan şahıslarla alakalı olarak harekete geçmiş bulunmaktadır. Gerek döviz kuru üzerinden spekülasyon yapanlar gerekse de özellikle sosyal medya üzerinden kamu düzenini ve milli güvenliği tehdit eden içerikler paylaşanlar hakkında şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da gerekli işlemler ilgili mercilerce koordineli olarak gerçekleştirilmeye devam edecek. Yine Sayın Cumhurbaşkanımızın hassasiyetle üzerinde durduğu boykot ürünlerine yönelik işlemleri başlatacağız. Cumhurbaşkanımızın da değindiği gibi iPhone yerine Samsung, Huawei, kendi ülkemizde üretilen Vestel Venus gibi ürünler var. Dışarıdan ithal ettiğimiz her işin daha güzelini yapıp yerli ve milli ürünlerimizi biz dışarıya servis edeceğiz” sözleriyle Dolar üzerinden yapılan operasyonlara tepki gösterdi.

Bakan Yardımcısı Sayan, konuşmasında ülkemizin 2023, 2053 ve 2071 hedeflerine ulaşması, dünyanın en büyük ekonomileri arasına girmesi için nitelikli ürün üretmenin ve bunları tüm dünyaya ihraç etmenin öneminin de altını çizdi.