İnternet

Facebook, eski fotoğraflarınızı siliyor

Dünya genelinde en çok kullanıcı sayısını barındıran Facebook, varlığından bile haberdar olmadığınız eksi hesapları silme yoluna gidiyor.


Facebook 2012 yılında "telefondan senkronize" adı altında bir özellikle, kullanıcıların profillerinde fotoğraflarını gizlemeleri seçeneğini sunmuştu.

Facebook ayrıca, söz konusu gizli fotoğrafları ileri ki bir tarihte tekrar yüklemeniz için size bir bildirim gönderiminde bulunmuştu.

Facebook şimdiki süreçte ise kullanıcılara bildirim gönderilmesine rağmen siteye geri bildirim göndermeyen kullanıcıların profillerinde gizli kalmış fotoğrafları silme yoluna gidiyor.

1465734310_fft99mf6007780.jpeg

Facebook'un söz konusu işlemi 7 Temmuz 2016 tarihine kadar gerçekleştirmesi bekleniyor.

The Independent'da yer alan habere göre şirketin, bu tip bir karar almasındaki en büyük etkenin 2015 yılının Haziran ayında başlatılan "Anlar" adı altındaki özellik olarak gözüküyor.

Nitekim Facebook'un bu özelliği, kullanıcıların eski fotoğraflarını senkronize etmelerine gerek duymadan, otomatik olarak eski fotoğrafları düzenlemesine olanak tanıyordu.

"Anlar" özelliği, kullanıcıların eski fotoğraflarının gününe uygun olarak Facebook üzerinden tekrar paylaşma seçeneği sunuyordu.

Şimdi ise kullanıcılar, "Moments (Anlar)" adlı uygulamayı indirerek, Facebook'un bu özelliğini kullanabilecekler. Facebook "Anlar" çözümünü bu uygulama ile sunacak.

1465734391_s-5b154e9d7b105b94ffa4472510bb36f392c34ec7.jpg

Facebook'un söz konusu fotoğrafları sileceğine dair kullanıcılara herhangi bir bildirim gönderip göndermeyeceği merak konusu.

Facebook, 7 Temmuz 2016 tarihine kadar söz konusu fotoğrafları silmiş olacak.

Yorumlar
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.