İnternet

Gerçekten silindi mi ?

Facebook'a yüklediğiniz fotoğrafları sildiğinizde gerçekten siliniyor mu ? Silinmiyorsa nerede ?

Gerçekten silindi mi ?
1328800134_ekran-alintisi.jpg
İnternet ortamında artık bir fenomen haline gelen Facebook milyonlarca insanın resimlerine, bilgilerine ve daha nice istihbari verilere ev sahipliği yapıyor.

Günümüzde sosyal medya kullanıcılarının en büyük tedirginliği  yukarıda bahsettiğimiz verilerin 3. kişilerle paylaşılıp paylaşılmadığı korkusudur. Facebook geçtiğimiz günlerde kullanıcıların profillerinden sildiği fotoğrafların sunucularında hala barındırıldığını, silinme işleminin sadece o kişiye ve yakın çevresine görünürlüğünü kaldırdığını resmen itiraf etti.

Peki bu nasıl oluyor ?

Albümünüzden herhangi bir resmin direkt linkini kopyalıp hafızaya aldığımızda albümden ilgili fotoğrafı silip hafızaya aldığımız linki bir web tarayıcısı kullanarak açtığımızda sildiğimiz albümdeki fotoğraf karşımıza gelmektedir. Bu da akıllara direk -ya benden başka linkleri  alan olduysa- sorusunu getiriyor.

Facebook bu tarz bir durumun ortaya çıkmasına sebep olarak ise ; bir fotoğrafın sunucuya yüklenmesi çok kolay fakat o fotoğrafın sunucudan silinmesi oldukça karışık bir işlemdir, sunucularımızda sorunlar ortaya çıkaracağından bu tarz bir uygulama kullanıldığından bahsediliyor.
Yorumlar
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.