İşte dünyanın en hızlı interneti!

Çin teknolojisinin geldiği noktayı gösterebilmek için dünyanın en hızlı internetini tanıtıyor.

İşte dünyanın en hızlı interneti!

Çin, endüstri tahminlerini iki yıl öne çekerek dünyanın ilk yeni nesil internet hizmetini başlattı. Bu yeni omurga ağı, büyük şehirleri bağlayan kritik bir veri yoludur ve 1.2 terabit/saniye hızında etkileyici bir veri iletim hızına sahip. Bu hız, çoğu mevcut büyük internet rotasından on kat daha hızlı olup, küresel internet açısından önemli bir sıçrama niteliği taşıyor.

Yüksek hızlar, kapsamlı optik fiber kablolar kullanılarak sağlandı 3,000 kilometreden fazla bir mesafeyi kapsayan ağ, Pekin, Wuhan ve Guangzhou'yu geniş bir optik fiber kablo sistemiyle bağlıyor. Resmi olarak Temmuz ayından bu yana faaliyette olan ağın güvenilirliği ve verimliliği kapsamlı testlerle kanıtlandı. Bu çığır açan başarı, Tsinghua Üniversitesi, China Mobile, Huawei Technologies ve Cernet Corporation'ın ortak çabaları sonucu elde edildi.

İşte dünyanın en hızlı interneti!

Çoğu küresel internet omurga ağları şu anda saniyede yaklaşık 100 gigabit hızında çalışırken, Çin'in yeni ağı bu standartı ezip geçiyor, hatta ABD'nin yakın zamanda 400 gigabit/saniye hıza çıkan Internet2'sinden bile önde. Pekin-Wuhan-Guangzhou bağlantısı, on yılda oluşturulan ve Çin Eğitim ve Araştırma Ağı (Cernet)’nin gelişmiş bir iterasyonu olan iddialı Gelecek İnternet Teknolojisi Altyapısı (FITI) projesinin bir parçasıdır.

FITI projesi, Çin Mühendislik Akademisi'nden Wu Jianping'in liderliğinde, sadece süper hızlı bir hat yaratmayı değil, aynı zamanda gelecekte daha da hızlı bir internet için temel oluşturmayı amaçlıyor. Huawei Technologies’in Başkan Yardımcısı Wang Lei, ağın olağanüstü kapasitesine dikkat çekerek, sadece bir saniyede 150 yüksek çözünürlüklü film kadar veri aktarabileceğini belirtti.

Bu yeni ağ, Tsinghua Üniversitesi'nden Xu Mingwei tarafından açıklandığı gibi, aynı miktarda veriyi taşıyacak birden fazla düzenli hattın yerine geçen süper hızlı bir tren hattına benzetiliyor. Bu benzetme, yeni sistemin verimliliğini ve maliyet etkinliğini vurguluyor ve önemli ölçüde daha yüksek bir veri yükünü yönetirken daha kolay yönetilebilir olmasını sağlıyor.