Türk Telekom PİLOT’un 7. dönem başvuruları başladı

Türk Telekom’un girişim hızlandırma programı PİLOT’un 7. dönemi için başvuru süreci 4 Şubat’ta başladı.

Türk Telekom PİLOT’un 7. dönem başvuruları başladı

PİLOT’un yeni döneminde programa kabul edilen her ekibe 125 bin TL nakit desteğinin yanı sıra, geniş mentor ve yatırımcı ağına erişim, ofis alanı, teknoloji altyapısı gibi birçok imkan sunuluyor. Ayrıca şehir dışından katılan ekipler konaklama imkânından faydalanabiliyor.

Türk Telekom PİLOT’un 7. dönem başvuruları başladı

Türk Telekom, PİLOT’un 7. döneminde iş birliği yapabileceği ve yenilikçi iş fikirleri olan teknoloji girişimlerinin başvurularını www.turktelekompilot.com.tr web sitesinden kabul edecek.

Türk Telekom olarak, hedeflerinin yenilikçi girişimlerle iş birliği yaparak Türkiye ve sektör için ekonomik fayda yaratmanın yanı sıra, girişimcilik ekosistemini geliştirmek olduğunu söyleyen Türk Telekom Strateji, Planlama ve İş Geliştirme Genel Müdür Yardımcısı Fırat Yaman Er, “Türk Telekom olarak, PİLOT kapsamında girişimcilere teknolojimizle, bilgi birikimimizle ve bağlantılarımızla destek olmaya devam edeceğiz. Türkiye’deki girişimcilik ekosistemini güçlendirmek ve çeşitlendirmek, ülkemize ve müşterilerimize yenilikçi ürün ve hizmetler sunmak için bu alandaki yatırım, çalışma ve desteklerimizi sürdüreceğiz” dedi.

Eğitim ve sağlık teknolojileri, yapay zekâ, sanal/artırılmış gerçeklik, nesnelerin interneti ve siber güvenlik gibi alanlarda geleceği şekillendiren girişimlere PİLOT kapsamında öncelikli olarak destek verilecek. PİLOT’a kabul edilen girişimler 12 haftalık bir hızlandırma programına dâhil olacaklar.

Türk Telekom’dan girişimcilere sunulan fırsatlar


PİLOT‘a başvuran girişimler; iş birliği potansiyeli, fikrin yenilikçiliği ve uygulanabilirliği, hedeflenen pazarın büyüklüğü ve büyüme potansiyeli, iş modelinin tutarlılığı ve ekibin yetkinliği gibi kriterlere göre değerlendirilecek.

Yapılan değerlendirmeler sonrası PİLOT’a katılmaya hak kazanan her ekibe Türk Telekom’un sağladığı 125 bin TL nakit desteğinin yanı sıra, Türk Telekom’un mentor ağına, şirketin iş bağlantılarına ve yatırımcı ağına erişim, çeşitli eğitimler, ofis alanı, teknolojik altyapı, girişimlerinin çeşitli mecralarda tanıtımı, mobil iletişim desteği ve şehir dışından gelen ekiplere konaklama imkânı gibi birçok destek sunuluyor. Girişimler, Türk Telekom iş birimlerinden kendi alanlarında uzman profesyonellerden ve girişimcilik ekosisteminden, başarılı diğer girişimcilerden ve müşteri görüşmeleri sonucunda müşterilerden aldıkları geri bildirimler doğrultusunda iş fikirlerini doğrulamak için çalışacaklar. Program sonunda ekiplerden doğrulanmış bir iş modelini esas alan "Ana Fonksiyonlara Sahip Ürün" (MVP) ortaya çıkarmaları, geliştirdikleri MVP ve iş modellerini seçkin yatırımcıların katıldığı ‘Demo Day’ etkinliğinde sunmaları bekleniyor.