10.000 mAh batarya! Bu telefon ile şarjınız bitmez!

Çin menşeli üretici Gionee yeni akıllı telefonu Gionee M30'u tanıttı. Telefonun en dikkat çeken özelliği ise 10.000 mAh'lik devasa bataryası oldu.

10.000 mAh batarya! Bu telefon ile şarjınız bitmez!

Akıllı telefonların batarya kapasiteleri, günümüzde tüketiciler tarafından önemli bir detay olarak değerlendiriliyor. Zira bu batarya kapasitelerinin ne derece performans sağlayacakları, kağıt üzerinde yazan değerleri ile çoğu zaman eşleşiyor. Bu sebepten dolayı üreticilerin de özellikle son zamanlarda telefonlardaki pil büyüklüğünü giderek arttırdığına şahit oluyoruz. 5.000 ve 6.000 mAh değerleri artık oldukça normal gelirken, 7.000 mAh'lik batarya kapasiteleri de piyasada artmaya başladı. Ancak Çin'de tanıtılan ve aslında ismini pek de duymadığımız bir markanın telefonu, devasa pil kapasitesi ile gündem olmayı başardı. İşte cihazın özellikleri!

10.000 mAh batarya! Bu telefon ile şarjınız bitmez! - Resim : 1

 10.000 mAh batarya! Bu telefon ile şarjınız bitmez!

Çin'de piyasaya sürülecek olan Gionee M30, 6 inç boyutundaki IPS LCD ekran paneli ile tüketicilerin beğenisine sunuluyor. 305 gram ağırlığında olan telefon, gücünü ise MediaTek tarafından üretilen Helio P60 yonga setinden alıyor. Ayrıca bu işlemciye 8 GB RAM ve 128 GB dahili depolama alanının eşlik ettiğini de belirtmekte fayda var. Kamera anlamında ise modelin çok da doyurucu donanımsal özellikler vadetmediğini net bir şekilde söyleyebiliriz. Zira arka tarafta 16MP'lik tek bir kamera yer alıyor. Ön kısımdaki selfie kamerası ise 8MP'lik çözünürlük sunuyor.

Gionee M30, tabii ki de devasa batarya kapasitesi ile dikkatleri üzerine çekiyor. Cihaz bünyesinde 10.000 mAh'lik bir batarya bulunduruyor ve bu bataryaya 25W hızlı şarj desteği de eşlik ediyor. Ayrıca ana kameranın altında fiziksel bir parmak izi tarayıcısına ve bunun haricinde geleneksel olarak 3.5 mm jak girişine de sahip olan model, 31 Ağustos gününde raflardaki yerini alacak. Telefonun satış fiyatı ise 203 dolar olarak açıklanmış durumda. Gionee M30 Türkiye'de satışa sunulsa satın alır mıydınız? Görüşlerinizi yorum yaparak belirtebilirsiniz.