13.499 TL'lik Galaxy Z Flip sağlamlık testini geçemedi

Samsung’un geçtiğimiz günlerde tanıttığı Galaxy Z Flip sağlamlık testinde sınıfta kaldı.

13.499 TL'lik Galaxy Z Flip sağlamlık testini geçemedi

Güney Koreli teknoloji devinin 2. katlanabilir ekranlı modeli olan Galaxy Z Flip, geçtiğimiz günlerde resmiyet kazanmıştı. Tasarımı ve şık görünümüyle dikkatleri üzerine çeken Galaxy Z Flip, ülkemizdeki satış fiyatıyla da tartışma konusu oldu. Samsung’un kendi sitesinde 13.499 TL’den satışa sunduğu Galaxy Z Flip telefonlara yaptığı dayanıklılık testleriyle bilinen JerryRigEverything kanalının konuğu oldu.

13.499 TL'lik Galaxy Z Flip sağlamlık testini geçemedi

Kanal sahibi Zack Nelson tarafından çeşitli dayanıklılık testlerine tabi tutulan telefon büyük hayal kırıklığı yarattı.

Samsung’un 13.499 TL değer biçtiği telefonunun ekranı basit bir şekilde çizilebiliyor. Yani telefonu ekranı açık bir şekilde anahtar bulunan cebinize koyduğunuzda ekranın çizik içerisinde kaldığını görebilirsiniz.

İşin kötü yanı ise katlanabilir ekranlı yapısından ötürü, ekran koruyucu film kullanılamaması. Gerçi Samsung önümüzdeki günlerde Z Flip için tasarlanan ekran koruyucu filmin satışa sunulacağını belirtmişti. Dolayısıyla bu telefonu alanların ekrana film yapıştırmadan önce hayli dikkatli kullanmaları gerekiyor.

Öte yandan başka bir YouTube kanalında da Galaxy Z Flip düşme testine tabi tutuldu. Samsung’un servet istediği model, daha ilk düşüşünde paramparça hale geldi.

Uzun lafın kısası, bu telefonu satın alanların ciddi anlamda dikkatli olmaları gerekiyor. Çünkü Z Flip çok da sağlam bir yapıya sahip değil.