15.000 TL’lik Galaxy Z Flip DxOMark’ta nal topladı

Samsung’un ülkemizde yaklaşık olarak 15.000 TL fiyatla satışa sunduğu Galaxy Z Flip kamera testinde fena afalladı. İşte konu hakkındaki detaylar.

15.000 TL’lik Galaxy Z Flip DxOMark’ta nal topladı

Samsung ikinci katlanabilir ekranlı telefon modeli olan Galaxy Z Flip’i ülkemizde de satışa sunmuştu. Yurt dışında 1380 dolar gibi bir etikete sahip olan telefon ülkemizde ise 14500 TL’den raflardaki yerini aldı.

Galaxy Z Flip için merakla beklenen DxOMark puanı da geçtiğimiz gün belli oldu. Samsung’un ufak bir servet istediği modeli fotoğraf testinden 109, video testinden ise 96 puan aldı. DxOMark testlerinden ortalama 105 puan alan Galaxy Z Flip sizlerin de tahmin edebileceği üzere ilk 10 içerisine giremedi.

15.000 TL’lik Galaxy Z Flip DxOMark’ta nal topladı

15.000 TL’lik Galaxy Z Flip DxOMark’ta nal topladı - Resim : 1

Daha da garibi Apple’ın 2 yıl önce satışa sunduğu iPhone XS ve XS Max’i bile geçmeyi başaramadı. Elbette şunu da belirtmek gerekiyor. Galaxy Z Flip kamera odaklı bir model değildi. Fiyatının bu kadar absürt olmasındaki temel neden de katlanabilir ekranla gelmesiydi.

Lakin Samsung’un kamera odaklı S20 Ultra modeli de DxOMark testlerinde beklenen performansı sergileyememişti. Öyle ki Xiaomi, Oppo ve Honor gibi görece olarak çok daha uygun fiyatlı modellerin bile gerisinde kalmıştı.

Görünen o ki Samsung kamera tarafında rakiplerinin gerisinde kalmaya başladı. Halbuki çok değil daha geçtiğimiz yıl Huawei ile birlikte başabaş bir rekabet sergiliyorlardı. Belki 2021’de gelecek olan yeni modellerle bu durum biraz daha düzelebilir. Bekleyip göreceğiz.