2011 serisi Xperia modellerine Jelly Bean gelmiyor!

Sony, 2011 serisi Xperia modellerine Android 4.1 güncellemesi gelmiyeceğini açıkladı.

2011 serisi Xperia modellerine Jelly Bean gelmiyor!

Sony firması 2011 yılı boyunca piyasaya sürdüğü Xperia Arc S, Xperia Arc, Xperia Neo V, Xperia Neo, Xperia Ray, Xperia Mini, Xperia Mini Pro, Xperia Pro, Xperia Active ve Live with Walkman modellerine Android 4.0.4 Ice Cream Sandwich güncellemesini yayınlayacağı sözünü vermişti ve şirket sözünde de durdu. Ancak Sony firmasının bu cihazlara Android 4.1 Jelly Bean güncellemesi yapıp yapmayacağı merak konusuydu.

Yeni gelen haberlere göre Sony Firması yukarıda saydığımız cihazlar için Android 4.1 Jelly Bean güncellemesi yayınlanmama kararı alınmış. Şirket bu karara gerekçe olarak ise bu güncelleme ile müşteri beklentilerinin karşılanamayacağının düşünmeleri oldu. Ancak cihazlar için firmware desteği kaldığı yerden devam edecek.

1350659503_jelly-bean-hd-wallpaper.jpg

Zaten Temmuz ayında Sony'nin İngiltere'deki Ürün Yöneticisi John Cooper, Facebook kanalıyla bazı müşterilerin sorularını cevaplandırmıştı ve Xperia Mini Pro ve Xperia Arc S'in Android 4.1 Jelly Bean güncellemesi almayacağını yazmıştı. Bu açıklamadan sonra diğer modellere de güncelleme gelmeyeceği tahmin ediliyordu.