2012 yılı 4. çeyrek telefon satışları açıklandı!

Gartner'ın açıkladığı verilerde Samsung ve Apple'ın hakimiyeti devam ederken, Huawei akıllı telefon satışlarında ilk 3'te yer aldı.

2012 yılı 4. çeyrek telefon satışları açıklandı!

Araştırma ve analiz şirketi Gartner, mobil dünyası için 2012 yılı son çeyrek raporunu açıkladı. Samsung ve Apple’ın mobil dünyasındaki hâkimiyeti devam ederken, 3.’lük yarışı için ise skı bir rekabetin yaşandığını görüyoruz.

İlk olarak akıllı telefon cephesine değinecek olursak, Samsung 64.5 milyon satış gerçekleştirdi. Güney Koreli üretici bir önceki yıla nazaran %85.3’lük bir artış sağladı. Apple ise 43.5 milyon satışla bitirdiği dördüncü çeyrekte bir önceki yıla göre %22.6’lık bir artış sağladı. Akıllı telefon pazarının 3. sırasında ise sürpriz bir isim karşımıza çıkıyor. Son dönemde ülkesi Çin dışında önemli atılımlar gerçekleştiren Huawei, son çeyrekte satışını gerçekleştirdiği 27 milyon telefon ile önemli rakipleri geride bıraktı. Huawei, bir önceki yıl sonuçları ile karşılaştırıldığında %73.8’lik bir artış sağladığı görülüyor.

2012 yılı son çeyrekte genel olarak telefon telefon satışlarını değerlendirdiğimizde ise Samsung'un yine liderliği söz konusu. Yaklaşık 107 milyon telefon satışı gerçekleştiren şirket, bir önceki yıla göre %19.6 büyüme sağlamış. Listenin ikinci sırasındaki Nokia, 85 miyon telefon satışı ile bu alanda hala ne derece iddialı olduğunu gösteriyor. Ancak şirketin bir önceki yılın son çeyreğinde 111 milyon teleffon sattığını hatırlatalım. Apple 43 milyon tefon satışı ile 3. sırada yer alırken, diğer üreticilerin sağlamış olduğu satışlara aşağıdaki tablodan göz atabilirsiniz. 

1360771881_adsiz.png
2012 yılının tamamında satılan telefon sayıları değerlendirildiğinde ise liste başında yine Samsung'u görüyoruz. Geçtiğimiz yıl Samsung tarafından geçilen Nokia, listenin ikinci sırasında yer alırken; Apple ise 130 milyon telefon satışı ile listenin 3. sırasında yer aldı. Yine diğer üreticilerin sergiledikleri satış rakamlarına aşağıdaki tablodan göz atablirisiniz.
1360772608_adsiz.png