2013 büyük ekranlı telefonların yılı olacak

Büyük ekranlı telefonlar artık hayatımızın bir parçası olmuş durumda.

2013 büyük ekranlı telefonların yılı olacak

Mobil dünyasında akıllı telefon olarak adlandırılan cihazların gün geçtikçe yaygınlaştığı biliniyor. Telefonlarda arttırılan işlemci gücünün yanı sıra ekran boyutlarında da sürekli bir büyüme söz konusu.

4.3-inç ekrana sahip HTC HD2 büyük ekranlı telefonların yaygınlaşmasında etkin bir rol oynarken, Galaxy Note ise farklı bir platformun öncüsü oldu. Telefon/tablet melezi olarak adlandırılan Galaxy Note, ekran boyutu itibariyle birçok kesim tarafından eleştirilmişti. Oysa gelinen noktaya baktığımızda üreticiler amiral gemilerinin büyük bölümünü 5-inç ve üzeri ekran boyutlarına sığdırıyor.
1359288329_androidphablets-580x378.jpg

ABI analisti Joshua Flood, 2012 yılına ait değerlendirmede bulunurken, üretici algısının değiştiği ve büyük ekranlı telefonlarında gittikçe daha popüler bir hal aldığını bildiriyor. Flood, büyük ekranlı telefonların yaygınlaşmasında ise Galaxy S III’ün önemli bir rol oynadığını bildiriyor. Analist Flood, sözlerinin devamında ise 2013 yılında phablet olarak adlandırılan telefonların 150 milyon satacağını ön görüyor.