2017 yılında en çok beklenen 10 akıllı telefon

2017 yılında tanıtılması için en çok merakla beklenen 10 akıllı telefonun listesi haberimizde!

2017 yılında en çok beklenen 10 akıllı telefon

2016 artık son günlerinde ve 2017’nin başlarında üreticiler yeni amiral gemisi akıllı telefonlarını tanıtmaya başlayacak. Bunların içinde popüler olan ve mobil kullanıcılar tarafından merakla beklenen akıllı telefonlar da var.

2016 yılı birçok yönden halihazırda köklü telefon form faktöründe çığır açan akıllı telefonlar için neredeyse düz bir geçiş yılı oldu. Bu yıl uygun fiyata satışa sunulan telefonlarda cam ve metalden yapılmış daha şık tasarım gördük.  Bunun 2017 yılında da devam edeceğini ve artık plastik telefonların yavaş yavaş ortadan kalkacağını düşünüyoruz.

1481485409_smartphones-stacked-android-best-iphone-apple-samsung-lg-htc.jpg

Peki 2017 yılında merakla beklediğimiz telefonlar hangileri? Aşağıda ve sonraki sayfalarımızda 2017 yılında en çok merakla beklenen akıllı telefonları inceleyebilirsiniz.

HTC Ocean

Beklenen çıkış tarihi: Bahar 2017

Son zamanlarda gelen bilgiler, HTC’nin Ocean adında yeni bir telefon serisi çıkartacağı ve yeni serinin ilk modellerinin Ocean Note, Ocean Smart ve Ocean Master olacağı yönündeydi.

HTC akıllı telefon pazarında satış anlamında rakiplerine yetişemiyor ve çok fazla kar elde edemiyor. Bakalım yeni Ocean serisi HTC’ye maddi anlamda bir şeyler katabilecek mi?

HTC Ocean hakkında çok fazla bir şey bilinmese de, telefona ait konsept ve 3D render görüntüler gelmeye başladı. Yayınlanan 3D render tasarımda 3.5 mm jak eksikliği,  USB C-Type portu ve iki arka kamera olduğu görülüyor.

Aşağıda HTC Ocean konsept tasarımını izleyebilirsiniz.

Sony Xperia 2017 Sürümü

Beklenen çıkış tarihi: Bahar 2017

Telefon pazarında Xperia Z serisi ile umduğunu bulamayan Sony, X serisi ile kendini tazelemek için geçtiğimiz aylarda bir takım hamleler yapmıştı. 2017'de düzenlenecek olan MWC etkinliğini de boş geçmeyecek olan Japon devinin, yeni telefonlarına ait bilgiler ortaya çıktı. 

Xperia G3112 ve Xperia G3121 kod isimli yeni Xperia telefonların hangi özellikler ile geleceği Çin'in Twitter'ı olarak bilinen Weibo'da göründü.

Sızıntıya göre yeni Xperia telefonlarında 5 inç ve 5.2 inç büyüklüğünde ekran yer alacak. Bu modellerin ekranları 1080P olacakken, 5.5 inçlik bir Premium modelinin aynı Xperia Z5 Premium'da olduğu gibi 4K ekran çözünürlüğüne sahip olacağı söyleniyor.

Sony'nin RAM konusundaki tutucu yaklaşımı bu yıl biraz esneyeceğe benziyor. Sızıntılar bu telefonların 4 GB RAM ile geleceği yönünde. Tahminlerimize göre Premium model olarak adlandırılan 4K ekranlı Xperia modelinde Snapdragon 830 yonga setine yer verilecek. Diğer modellerde ise Snapdragon 821 kullanılabilir.

Her üç modelde de Hi-Fi müzik deneyimi için kaliteli bir DAC'ın olması bekleniyor. Bakalım Sony, yeni Xperia modelleri ile pazardaki konumunu güçlendirebilecek mi?

1478501537_z5premium1.jpg

Yeni moto telefonlar

Beklenen çıkış tarihi: Yaz 2017

Lenovo tarafından tanıtılan Moto Z, 2016’nın en ilgi çekici telefonlarından biriydi. Telefon, Moto Mods özelliği ile projektöre bağlanmak gibi yetenekleri arttırabiliyordu. 2017’nin yaz ayalarında 20 yeni Moto Mods özellikleri ile daha iyi bir akıllı telefon bekleniyor.

1481482012_lenovo-hh2.jpg

Huawei P10

Beklenen çıkış tarihi: 2017 Nisan

Huawei P10’un geleceği bir sır değil. Ancak önümüzdeki yıl tanıtılacak olan telefonun şimdiden görselleri ve özellik bilgileri sızdırılmaya başladı. Leica marka çift kameraya öncülük eden Huawei P9 tanıtılalı altı aydan fazla oldu ve bugünkü standartlara göre ürün ömrünün yarısına ulaştı.

Tabii ki de Huawei P9 şirketin son gözdesi ve Huawei P10 gelene kadar da böyle kalacak. Ancak Huawei sıradaki amiral gemisi P10’u geliştirmeye de devam ediyor.Sızdırılan görsellere göre, Huawei P9’un arka kısmında olan Home tuşu ve parmak izi tarayıcı, P10’un ön alt kısmında yer alıyor. Görünüşe göre ekran panelinin altında ultrasonik parmak izi tarayıcı bulunan kapasitif düğme yer alacak. Telefon, Mate 9 Porsche Design ve Galaxy S7 edge benzer, çift kavisli ekrana sahip olacak.

1481482242_huawei-hh.jpg

OnePlus 5

Beklenen çıkış tarihi: Yaz 2017

OnePlus 3’ün tanıtılmasından birkaç ay sonra yükseltilmiş versiyonu OnePlus 3T tanıtıldı. Geçtiğimiz ay tanıtılan OnePlus 3T, OnePlus 3’e göre biraz daha yükseltilmiş özelliklerle geldi.

Şirketin önümüzdeki yıl OnePlus 4’ü tanıtması beklenirken, OnePlus 5’in fırında olduğu haberleri geldi. OnePlus’ın 4 rakamını atlamasının nedeni ise Çin’de 4 rakamının uğursuz sayılması.

1480943605_oneplus-5-2017-ceramic.png

Gelen bilgilere göre Çinli şirket, bu yıl olduğu gibi birkaç ay ara ile akıllı telefon duyuracak ancak model adı OnePlus 5 olarak anılacak. Ayrıca OnePlus 5’in Xiaomi Mi Mix gibi seramik tasarım ile geleceği bilgileri geldi. OnePlus seramik konusunda yabancı sayılmaz. Çünkü geçen yıl OnePlus X modeli zirkonyum seramik kaplama ile sınırlı sayıda üretilmiş ve satışa sunulmuştu.

Daha önce de diğer Çinli üreticiler, akıllı telefon isimlerinde 4 rakamını atlamışlardı. OnePlus 5’in 2017’nin ikinci çeyreğinde, 5.5 inç Quad HD AMOLED ekran, Snapdragon 835 yonga seti ve 6 GB RAM gibi özelliklerle tanıtılması bekleniyor.

LG G6

Beklenen çıkış tarihi: Bahar 2017

LG’nin bir sonraki amiral gemisinin adının LG G6 olması bekleniyor. Bunu anlamak zaten zor bir şey değil. Zor olan telefonun tanıtılmadan özelliklerinin ne olacağını bilmek. LG resmen ilan edene kadar LG G6 özelliklerini kesin olarak bilemeyeceğiz ancak, gelen sızıntı bilgiler yüzde yüz olmasa bile telefonun özellikleri hakkında fikirler verebiliyor. Yeni gelen raporlar yine LG G6 özelliklerine ışık tutuyor.

LG G6 su geçirmez olacak

Son yayınlanan bir rapora göre LG G6 su geçirmez tasarıma sahip olacak. Bir LG yetkilisi, özellikle Japonya’da nemli ve yağışlı hava nedeniyle bu konuda yüksek bir talep olduğunu belirtti. Raporda, su geçirmez özelliğin mevcut amiral gemisi LG G5’de olan modüler tasarım ve değiştirilebilir pilin sonu olabileceği belirtilmiş.

1481007563_lg-g6.jpg

LG’nin yeni amiral gemisinde Samsung’a göre daha kaliteli su yalıtım kullanacağı söyleniyor. 3M, su geçirmez el cihazları için Samsung tarafından kullanılan bandı üretirken, Hitachi, Henkel ve 3M gibi şirketler, LG ile su yalıtım bantları ile ilgili sözleşme yapmak için yarışıyorlar.

LG G6'da kablosuz şarj özelliği olacak

Su geçirmez tasarımının yanı sıra LG G6’da olacağı iddia edilen bir özellikte kablosuz şarj ve LG Pay desteği. LG Pay üreticinin mobil ödeme servisi olarak işlem yapacak. Samsung Pay gibi LG Pay,  NFC özelliğini kullanacak ve Magnetic Secure Transmission (MST) ile bir şarj kartını yetkilendirecek.

 MST hizmeti, NFC içermeyen mağazalarda bile küresel perakende satış noktalarında % 90’nın üzerinde kullanılabiliyor.

LG G5, geçtiğimiz MWC sırasında açıklandı ve önümüzdeki yıl aynı tarihlerde LG G6’nın gelmesi muhtemel olarak görülüyor.

Nokia'nın akıllı telefonlarla dönüşü

Beklenen çıkış tarihi: Bahar 2017

Microsoft, Nokia’nın Cihazlar ve Servisler bölümünü satın aldı ve anlaşma gereği Nokia markalı akıllı telefonlar 30 ay piyasada olmayacaktı. Sözleşme zamanı doldu ve Nokia, Android ile çalışan akıllı telefonlar duyurmak için kolları sıvadı.

Androidli Nokia akıllı telefonların geleceği resmen açıklandı

Şimdiye kadar gelen bilgilerde Nokia’nın 2017 yılının başlarında tanıtacağı iddia edilmişti. Geçtiğimiz günlerde, Nokia'nın lisans sahibi ve akıllı telefonlarını üretecek firma HMDGlobal'in Mobile World Congress 2017'de yer alması kesinleşmişti. 

Daha sonra Finlandiyalı şirket, Nokia ile stratejik bir lisans anlaşması imzalamasından altı ay sonra resmi olarak piyasaya girdiğini duyurdu. Ayrıca yapılan duyuruda, 2017 yılının ilk yarısında Nokia markalı yeni nesil akıllı telefonların tanıtılacağı da belirtildi.

1459665992_nokia-a1-akilli-telefon.jpg

HMD ayrıca, Nokia, FIH Mobile Limited (FIH) ve Google dahil dünyanın önde gelen teknoloji şirketleri ile çalışma sayesinde eşsiz bir stratejik ortaklık modeli göreceğimizi söyledi. Gelecek Nokia akıllı telefonlar şu anda dünya çapında bulunan akıllı telefonların % 86 kadarında kullanılan Google'ın Android işletim sistemini, kullanacağına da, açıklamada yer verildi.

Nokia D1C hangi özelliklerle gelecek?

Şimdiye kadar gelen bilgilere göre Finlandiyalı firma, gelecek yılın başlarında Nokia D1C adlı yeni bir akıllı telefon açıklayacak. Başlangıçta D1C’nin 5.5-inç ekrana sahip olacağı söylenmişti ama şimdi gelen bilgiler iki versiyonu olabileceği yönünde. İddialara göre telefonun bir de 5 inç ekran versiyonu olacak.

NokiaPowerUser’e göre, Android'li Nokia D1C, sekiz çekirdekli Snapdragon 430 yonga setine ve 5.2 inç veya 5.5 inç  1080 x 1920 piksel çözünürlüğünde ekrana sahip olacak. Telefonun biri 13 megapiksel kamera ve 2GB RAM ile diğeri ise 3GB RAM ve 16 megapiksel kamera özelliği ile gelecek.  Her iki telefonda da 8 megapiksel ön kamera, 16GB bellek ve Android 7.0 Nougat işletim sistemi yer alacak.

Özelliklerine bakılacak olursa Nokia telefonlar uygun fiyat ile satışa sunulacak.

İkinci nesil Google Pixel

Beklenen çıkış tarihi: 2017 Ekim

Google’ın Snapdragon 821 işlemci, mükemmel kameralar ve ilgi çekici tasarımı ile Google Pixel ve Pixel XL telefonları 2016 yılında performansları ile sürpriz olmuştu. Google’ın önümüzdeki Pixel modellerinde daha iyi performans ve yenilikler sunması bekleniyor.

1481484543_pixel-hh.jpg

Samsung Galaxy S8 ve S8 Edge

Beklenen çıkış tarihi: Mart – Nisan 2017

Son raporlar, Samsung’un yeni Galaxy S8 akıllı telefonu Mart ya da Nisan ayına kadar resmen ilan edilecek. Ancak telefon hakkında söylenti ve sızıntıların arkası kesilmiyor. Şimdiye kadar gelen bilgilere göre, kenardan kenara çerçevesiz ekran, ekran içine gömülü parmak izi tarayıcı ve daha gelişmiş kameralarla birlikte gelecek.

Söylenti ve sızıntıların yanısıra Galaxy S8’in konsept görüntüleri de gelmeye başladı. Tasarımcı Veniamin Geskin, Galaxy S8’in son sızıntı ve söylentilerine dayalı olarak bir konsept tasarım geliştirdi. Eğer Güney Koreli firmanın aklında böyle bir tasarım yoksa bile ileride üreteceği telefonları için fikir olabilir.

Şimdiye kadar gelen bilgilerde Samsung’un Galaxy S8 modelinde 6 GB RAM'e ve maksimum 256 GB dahili depolama birimine yer vereceği söyleniyor.

Galaxy S8'de ayrıca; optik parmak izi okuyucusu, iris tarayıcısı, çift kamera, fiziksel ana ekran tuşu yerine basınca duyarlı bir tuş ve 3D Touch benzeri bir ekran teknolojinin yer alacağı aktarılan bilgiler arasında yer alıyor.

Aşağıda yayınlanan konsept görseli inceleyebilirsiniz.

1481362550_cwfbujwwiaavk9e.jpg

iPhone 8

Beklenen çıkış tarihi: 2017 Eylül sonunda

Apple 2017’de iPhone’un 10. Yılını kutlayacak ve bu nedenle şirketin iPhone 8 olması beklenen telefonda oldukça çarpıcı özellikler sunması bekleniyor. Şimdiye kadar gelen bilgilere göre iPhone 8, kavisli OLED ekran, 3D kamera, 7nm süreci ile Apple 11 işlemci, kablosuz şarj ve ekrana entegre Home butonu gibi özellikler yer alacak.

1481485148_iphone-8-concept-h.jpg