2018 model iPhone X'de çentik olacak mı?

Apple'ın bu yıl tanıtacağı yeni iPhone X'de kullanıcıların canını sıkan çentik özelliği olacak mı?

2018 model iPhone X'de çentik olacak mı?

Çok sayıda söylenti, Apple'ın bu yıl üç iPhone modeli başlatacağını iddia etti .  Güney Koreli yayın tarafından paylaşılan yeni bilgiler, LG Innotek'in yaklaşmakta olan iPhone'lar için TrueDepth Kamera sistemini üreteceğini ortaya koyuyor. Ayrıca, Apple iPhone X gibi yaklaşmakta olan iPhone'larda daha küçük, çentikli, tam ekranlı tasarımın yanı sıra ekran altı parmak izi okuyucunun da yer alacağı iddia ediliyor.

Yayın, LG Innotek dışında isimsiz Çinli şirketlerin de ek kamera modülleri üretmek için Apple ile anlaştıklarını iddia etti. Bu şirketler şu anki ikincil tedarikçi olan Sharp'ın yerini alıyor.

2018 model iPhone X'de çentik olacak mı? - Resim : 1

Son sızıntıların çoğunda, Apple'ın 2 OLED iPhone ve 1 LCD iPhone'u bu yıl piyasaya süreceğini ortaya çıkardı. Daha yeni bir rapor, iPhone X'in cansız satışlarından ötürü Apple'ın bu yıl 2 LCD iPhone ve 1 OLED iPhone'u başlatabileceğini bile iddia etti. Bu söylentilerin yanısıra, 2018 iPhone'lar ve hatta 2018 iPad Pro'ların, 3B yüz tanıma için TrueDepth Camera ve Face ID'yi barındırmaları bekleniyor.

Atherton Research tarafından hazırlanan bir raporda, Cupertino şirketinin iPhone X'e kıyasla 2018 iPhone'u daha küçük bir çentikle başlatabileceği belirtiliyor. Apple'ın daha küçük TrueDepth Kamera modüllerini denediği söyleniyor. Apple, iPhone X'den parmak izi tarayıcı özelliğini kaldırmıştı. Ancak araştırma firması, şirketin 2018 iPhone'larda parmak izi tarayıcı özelliğini geri getireceğini iddia ediyor.

Bu, geleneksel Touch ID parmak izi tarayıcısının geri getirileceği anlamına gelmiyor. Araştırma firmasına göre, gelecek iPhone'larda ekran altı parmak izi tarayıcısı yer alacak. Muhtemelen bunun arkasındaki neden, iPhone kullanıcılarının Touch ID algılayıcıyı Face ID'den daha uygun bir seçenek olarak görmeleridir. Cupertinolu şirketin, bu üç iPhone'dan ayrı olarak, bütçeye uygun iPhone SE 2'yi bu yılın ilk yarısında piyasaya sunacağı da öngörülüyor.