2021 iPad Pro hakkında müthiş iddia!

Apple, bir rapora göre, 2021 iPad Pro modellerini OLED ekran ile kullanıcılara sunmaya hazırlanıyor.

2021 iPad Pro hakkında müthiş iddia!

Uzun süredir devam eden söylentilere göre Apple, 2021'in ilk yarısında mini-LED ekranlı bir iPad piyasaya sürmek istiyor. Şimdi de Cupertino'nun 2021'in ikinci yarısında Samsung ve LG'den temin edilen panellerle bir OLED iPad Pro piyasaya sürmeyi planladığını duyuyoruz.

Haberler Güney Koreli haber kuruluşu TheElec'in raporlarına dayanıyor ve bu rapor ayrıca Apple’ın 2021’in ilk yarısında mini LED iPad'leri piyasaya sürmeyi planladığını doğruluyor. Yeni OLED ekran modelleri yalnızca iPad Pro modelleri için olacak. Samsung Display'in, yeni iPad'lere hazırlık olarak Güney Kore, Asan'daki A4 fabrikasında OLED üretim hattını yenilediği bildirildi.

Apple, 2021 yılının ikinci yarısında OLED ekranlı iPad Pro'yu piyasaya sürecek

OLED iPad ekranları, ekranların daha uzun kullanım ömrünü garantilemek için OLED panellerin üzerine yayılan katmanları istifleyerek yanmayı ve parlaklık kaybını önlemek için daha yüksek spesifikasyon gereksinimleri ile üretilecek. Samsung Display'in, Apple'ın gereksinimlerini karşılamak için OLED üretim hattına özel bir dağıtım odası eklediği de bildirildi.

OLED ve mini LED teknolojisi, daha iyi güç verimliliği, daha yüksek parlaklık seviyeleri ve geliştirilmiş kontrast oranları gibi özellikler ile geleneksel LCD ekranlara kıyasla pek çok avantaja sahip.

OLED iPad'lerin kesin çıkış tarihi henüz belli değil ve yeni rapora göre değişebilir. Ayrıca 5G bağlantısının 2021 iPad Pro serisine girmesi de söylentiler arasında.