30.000 TL telefona verilir mi? Spoiler; Evet - TeknolojiOku - Yorum #6

TeknolojiOku – Yorum programının yeni bölümüyle karşınızdayız. Bu bölümdeki konumuz uçup gitmekte olan akıllı telefon fiyatları.

30.000 TL telefona verilir mi? Spoiler; Evet - TeknolojiOku - Yorum #6

Son dönemde akıllı telefon fiyatları iyiden iyiye artmış durumda. Artık Xiaomi gibi kullanıcı dostu olarak bildiğimiz firmalar bile yeni amiral gemisi modeli için 8500 TL istiyor. Gerçi Huawei’nin katlanabilir ekranlı modeli için 30.000 TL, Samsung’un ise 14.500 TL istediği bir ortamda, Xiaomi’ye 8.500 TL istedi diye kızmak ne kadar doğru olur, orası da tartışılacak bir konu.

Hali hazırda tüm dünyada henüz farkına varılamayan bir ekonomik kriz söz konusu. Bu durumun temel nedeni ise koronavirüs salgını.

Sözüm ona her filmde dünyayı kurtaran ABD, hali hazırda tüm dünyadan yardım dilenecek duruma düştü. Medeniyetiyle övünen Avrupa, hangi yaşlının fişini çekip ölüme terk etsek diye düşünür hale geldi.

Elbette bu düzenin ekonomik çöküntüsü de olacaktır. Bu belki hemen hissedilmeyecek lakin er ya da geç bazı dengeler değişecek.

Gerçi artan kur ve altın fiyatı yüzünden biz bu çöküntüyü biraz daha erken hissetmeye başladık. Özellikle de akıllı telefon tarafında.

Artık yurt dışında 2500 euro olarak duyurulan telefonlar ülkemize 30.000 TL’lik başlangıç fiyatıyla geliyor. Bu bizlerin alım gücünün zayıfladığını gösteriyor ya da biz öyle sanıyoruz. Çünkü 30.000 TL’ye satışa çıkan telefon ilginç bir şekilde yok satıp, stokları tükeniyor. Bahse konu videomuza aşağıdan göz atabilirsiniz.