30.000 TL’lik Huawei Mate XS parçalarına ayrıldı! Tamiri imkansız!

Huawei’nin kısa süre önce ülkemizde de satışa sunduğu Mate XS parçalarına ayrıldı. Huawei Mate XS tamiri çok zor bir cihaz.

30.000 TL’lik Huawei Mate XS parçalarına ayrıldı! Tamiri imkansız!

Akıllı telefon pazarının lider isimlerinden biri olan Huawei kısa süre önce yeni nesil katlanabilir ekranlı akıllı telefon modelini satışa sunmuştu. Huawei Mate XS sürpriz bir şekilde Türkiye’de de satışa sunuldu.

Huawei’nin online satış mağazası üzerinden satışa çıkan Mate XS’in stokları yalnızca 1 gün içerisinde tükenmişti. 30.000 TL gibi ütopik bir fiyata sahip olan telefon ülkemizde yoğun ilgi ile karşılandı.

30.000 TL’lik Huawei Mate XS parçalarına ayrıldı! Tamiri imkansız!

Genel itibariyle telefonları parçalarına ayırarak tamir puanı veren YouTube kanalı iFixit’in bu haftaki konuğu Mate XS oldu. iFixit Huawei Mate XS için tamir edilebilirlik puanını 10 üzerinden 2 olarak belirledi. Peki bu puan ne anlama geliyor?

Malum günümüzde pek çok kullanıcı telefonunun bazı parçalarını internet üzerinden sipariş vererek kendisi değiştirebiliyor. Bunda telefonlardaki modüler yapının da önemi çok büyük.

Fakat bazı telefonlar ekran ya da batarya gibi bileşenleri değiştirmek çok basit olmuyor. Huawei Mate XS de bu sınıftaki cihazlardan biri. iFixit telefondaki parçalı bataryanın çıkmasının çok zor olduğunu belirtmiş. Ekran ise tamamen başka bir hikaye. Yani ileride Mate XS alırsanız, evinizde kendi imkanlarınızla telefonu tamir etmeniz pek de kolay olmayacak.