Android için süper karanlık mod geliyor

Android 15 güncellemesi, uyumlu olmayan uygulamaları bile karanlık moda zorlayacak bir özellik ile kullanıcıların beğenisine sunulabilir.

Android için süper karanlık mod geliyor

Android 15'in beta kodunda keşfedilen yeni bir özellik, tüm uygulamaları desteklenmeseler bile karanlık moda geçirebilir. "Tüm uygulamaları koyulaştır" adı verilen bu özellik, kullanıcıların karanlık modu daha etkili bir şekilde kullanmalarını sağlayacak gibi görünüyor. Android 10 ile 2019 yılında tanıtılan karanlık mod, arka planları ve bildirimleri varsayılan beyazdan daha koyu renklere dönüştürerek gece telefon kullanımını daha rahat hale getiriyor. Karanlık modun okunabilirliği ve estetik açıdan sunduğu avantajlar da birçok kullanıcının bu özelliği tercih etmesine yol açıyor.

Ancak her uygulama karanlık modu desteklemiyor. Örneğin Amazon, Fitbit ve bazı bankacılık uygulamaları karanlık mod özelliğini henüz desteklemeyebiliyor. Bu uygulamalar genellikle cihazın genel temasına uyum sağlayacak kendi karanlık modlarını geliştirmek zorunda kalıyor.

Android için süper karanlık mod geliyor

Şu anda karanlık moda geçiş için çeşitli geçici çözümler mevcut. Örneğin, cihazınızda geliştirici seçeneklerini etkinleştirip 'Koyu Temayı Zorla' seçeneğini işaretlemek veya DarQ gibi özel uygulamalar yüklemek mümkün. Ancak bu yöntemler bazen uygulamaların kullanıcı arayüzünde sorunlara yol açabiliyor.

Mevcut 'Koyu Temayı Zorla' seçeneği, geliştiricilere uygulamalarının karanlık modda nasıl görünebileceğini hızlıca test etme imkanı tanısa da, geliştiriciler bu ayarı devre dışı bırakabiliyor. Bu, karanlık modun bazı uygulamalarda çalışmamasına neden olabiliyor.

Ancak Android Authority'nin raporlarına göre, Android 15 beta kodunda bulunan 'Tüm uygulamaları koyulaştır' özelliği, daha etkili çalışıyor ve daha fazla uygulamayla uyumlu olacak şekilde tasarlanmış. Bu özellik, ayrı bir karanlık tema uygulaması indirmenize gerek kalmadan tüm uygulamalarınızı karanlık moda geçirebiliyor. Bu, özellikle yeni algoritması ve genişletilmiş uyumluluk iyileştirmeleri sayesinde daha kullanışlı bir hale geliyor.