Google Chrome için 34,5 milyar dolarlık teklif!

Yapay zekâ alanında yükselen Perplexity AI, teknoloji dünyasını şaşırtan bir adım attı. Şirket, Google Chrome’u satın almak için 34,5 milyar dolarlık teklif sundu.

Google Chrome için 34,5 milyar dolarlık teklif!

Son dönemde yapay zekâ destekli arama motoruyla dikkat çeken Perplexity AI, şimdi de internet tarayıcı pazarına göz dikti. Ortaya çıkan bilgilere göre şirket, dünyanın en çok kullanılan tarayıcısı Google Chrome’u satın almak için rekor düzeyde bir teklif yaptı.

Perplexity AI, Google Chrome için 34,5 milyar dolarlık satın alma teklifi sundu

34,5 milyar dolarlık satın alma girişimi, gerçekleşirse teknoloji dünyasında son yılların en büyük anlaşmalarından biri olacak. Ancak Google’ın bu teklife nasıl yanıt vereceği henüz belirsiz. Chrome’un pazar payı, dünya çapında yüzde 60’ın üzerinde seyrediyor ve Google ekosisteminin en kritik parçalarından biri olarak kabul ediliyor.

Perplexity AI’nın böyle bir hamle yapması, yapay zekâyı doğrudan tarayıcıya entegre ederek arama ve internet deneyimini yeniden şekillendirme isteği olarak yorumlanıyor.

Bu gelişmenin yakın gelecekte teknoloji rekabetini ciddi şekilde etkilemesi bekleniyor.