Samsung Galaxy S Advance - İnceleme

Sizler için Galaxy S Advance'i inceledik!

Samsung Galaxy S Advance - İnceleme

Galaxy S 2 Samsung'un ten önceki en büyük başarısıdır. Galaxy S'ten sonraki en iyi telefonlardan biri de Galaxy S Advance'dir. Peki Galaxy S Advance hala parasını hak eden ve alınmaya değer bir telefon mu? Galaxy S Advance'i birlikte inceleyerek bu soruya cevap verelim.

S Advance almak isteyip de fiyatı pahalı geldiği için yöneldikleri orta seviyeli bir telefon olarak karşımıza çıkıyor. Bu cihazı aldığınızda aylarca kullanabileceğinizi söylemek zor. S Advance de HTC Desire S ve gibi Gingerbread işletim sistemine sahip. HTC orta dereceli bazı telefonlarına ICS güncelleştirmesi vermeye başladı. Eğer aklınızdaki cihaz ise bu cihazı da gözden geçirmenizi tavsiye ediyoruz.

S Advance hakkında söyleyebileceğimiz ilk özellik ekran hakkında olacak. 4-inç panel Super AMOLED ekran teknolojisini kullanmaktadır. Ekran parlak ve renkli bir yapıya sahip. Ekran çözünürlüğü 480x800 piksel ve 233ppi kalitesinde görüntü sunar. 720p video kayıt kapasitesiyle ekran özellikleri ve ile aynı özelliklere sahip.

Ekrandaki görüntü açısı ve renkler oldukça iyi görünüyor. Hangi cihazda olursa olsun muz-görünümlü tasarım Galaxy S 2'yi andırmaktadır. Ayrıca bu noktada şunun belirtmeliyiz ki Galaxy S 2 8.49 mm inceliğe sahipken S Advance 9.69 mm inceliğe sahiptir.

Ön kısımda bir adet fiziksel buton ve iki adet de dokunmatik buton bulunuyor. Sağ köşede güç butonu, sol köşede ses tuşları bulunuyor. 3.5 mm kulaklık girişi, mikro USB ve 32 GB'a kadar yükseltilebilen mikro SD girişi var. Arka kısımda SIM kart bölmesi ve 1500 mAh çıkarılabilir batarya bulunur.

Orta dereceli bir cihazla karşı karşıya olduğumuzu tekrar hatırlatmamızda fayda var ancak cihazın performansının yine de iyi olduğunu söyleyebiliriz. 1 GHz çift çekirdekli işlemciyle çalışmaktadır. Tabi ki daha iyi performansa sahip işlemciler yok değil ancak fiyatla kıyaslama yaptığımızda, bu fiyata alabileceğiniz en iyi cihazlardan biridir.

Örneğin çoklu ekran teknolojisini kullandığınızda, bir çok uygulamayı aynı anda çalıştırdığınızda ya da web tarayıcısını çoklu pencerede kullandığınız herhangi bir performans aksaması yaşamıyor ve oldukça iyi çalışıyor. Web tarayıcısı her zaman hızlı değil ancak indirme işlemleri takılmadan devam ediyor.

Google Play'deki binlerce uygulamaya erişim sağlaması da Android ile gelen avantajlar arasında yer alıyor. Benchmark test sonuçları 2,667 ms olarak ölçüldü ve yaklaşık ile aynı performansı sergiliyor.

Oyun denemelerimiz konusuna değinecek olursak ciddi bir problem ancak grafiksel güç de bulunmuyor. Ayrıca Real Racing 2 oyununun indirme süre Wi-Fi ile yarım saatimizi aldı.

3D oyunları oynamak için muhtemelen daha iyi performansa sahip bir telefon denemek isteyebilirsiniz, buna en güzel örnek 4 çekirdekli Galaxy S 3 olurdu. Bunlara ek olarak telefon görüşmeleri sırasında ses kalitesi oldukça iyi ancak bazen küçük problemler yaşanabiliyor.

Ayrıca elde tutuş rahatlığı sağlayan tasarımıyla uzun konuşmalarda da rahatlık sağlıyor. Samsung bu cihazda 1500 mAh batarya kullanmış, bu batarya S Advance'e 430 dakika 3G konuşma ve 180 dakika video görüşme süresi verir. Ayrıca 550 saat şarj edilmeden durabilmektedir.

Bataryanın standart akıllı telefon kapasitesinden herhangi bir farkı bulunmuyor. Ağır uygulamalar, örneğin uygulama indirme, video izleme, 3D oyunlar ve ekran ışığının en yüksek seviyede olması bataryanın çabuk tükenmesine sebep olur.

5-mega piksel kamera için yüksek çözünürlük diyemeyiz fakat yine fiyat konusuyla karşılaştırdığımızda beklenileni karşıladığını söyleyebiliriz. 1.3-mega piksel ön kamera da bu durumun avantajı durumunda kalmaktadır.

Her kamera yüksek ışık altında daha iyi sonuç verir. Yüksek ışık altında görüntüler aydınlık ve canlı çıkmaktadır.

Düşük ışık altında ise daha kalitesiz ve gürültülü sonuç verir. Ayrıca kamera uygulaması çektiğiniz resimleri Facebook ve Twitter gibi sosyal ağda arkadaşlarınızla paylaşmanıza kolaylık sağlar. Arka kısmında kameranın LED flaş özelliği bulunmaktadır. Karanlıkta flaşlı çekilen resimlerde de standart bir kalite söz konusu.

1280x720 piksel çözünürlük sunan yüksek kalitedeki video kayıt kapasitesini test etmek için bir video çekildi. Aşağıdaki videoyu inceleyerek kamera kalitesi hakkında daha fazla bilgi edinebilirsiniz. Fotoğraflarda olduğu gibi videolarda da tek tuşla Facebook ya da YouTube'da paylaşım yapabiliyorsunuz.

S Advance ARM Cortex A9 1GHz çift çekirdekli işlemciyle donatılmıştır. Bulundurduğu sistemi iyi bir deneyimle kullanıcılara sunan cihazda 768MB RAM bulunuyor. 8 ve 16 GB dahili hafıza bulunduran versiyonlarıyla oldukça iyi bir orta seviyeli telefon olarak karşımıza çıkıyor.

Yazılım konusuna değinecek olursak S Advance ne yazık ki Android 2.3 Gingerbread işletim sistemini kullanıyor. Galaxy S Advance Samsung'un TouchWiz 4.0 ara yüzüne sahiptir.

Bu cihaza daha fazla uygulama, daha çok içerik ve çoklu ekran gibi bir çok özellik sağlar. Google Play ile birlikte oyun, dijital kitap ve uygulama alanında geniş bir hazineye sahip.

S Advance, Samsung'un Social Hub, Music Hub ve Game Hub uygulamalarıyla kutudan çıkmaktadır. Ayrıca Google'ın Chrome tarayıcısı Ice Cream Sandwich sisteminden itibaren aktive edildiği için tarayıcısının hızlı web gezintisinden mahrum kalmış durumda.

Galaxy S Advance Galaxy çizgisinin iyi bir üyesidir. Yazımızın başında da sıkça cihaz özelliklerinin fiyatıyla karşılaştırıldığında değerini hak ettiğini belirtmiştik. Bu cihaz geniş uygulama hazinesi ve orta derece standartlarıyla 270£ fiyat etiketiyle raflardaki yerini almıştır.

Sonuç olarak iyi özellikler sunmasına rağmen bu telefonun Android 4.0 güncelleştirmesi almayacağını bilerek almak sizi kararınıza kalmış durumda.