Mobil

WhatsApp gruplarının gizlilik ayarları nasıl kontrol edilir?

WhatsApp'ta güvenlik ve gizlilik ayarlarının nasıl değiştirildiğini basit adımlarla anlatıyoruz.

WhatsApp gruplarının gizlilik ayarları nasıl kontrol edilir?

WhatsApp'ta gizliliklerinizi özelleştirebileceğiniz birkaç temel değişiklik mümkün. Dolayısı ile Whatsapp gizlilik ayarları milyonlarca kullanıcı tarafından merak ediliyor. Biz de Teknolojioku ekibi olarak WhatsApp gruplarının gizlilik ayarları nasıl kontrol edilir? sorusunun yanıtını yazımızın devamında basit adımlarla anlatıyoruz.

WhatsApp gruplarının gizlilik ayarları nasıl kontrol edilir?

WhatsApp'ta güvenlik ve gizlilik ayarları milyonlarca kullanıcı tarafından oldukça merak konusu. Zira kısa zaman önce kişisel verileri ihlal ettiği gerekçesi ile tepki toplayan WhatsApp, eleştirilerin odak noktası olmuştu. Merak etmeyin, WhatsApp üzerindeki gruplar için gizlilik ayarlarını değiştirmek mümkün. Profil fotoğrafınızı, adınızı ve bilgilerinizi WhatsApp ayarlarından değiştirebileceğiniz gibi grup ayarları ile tüm verilerinizi gizleyebilirsiniz. Dilerseniz sözü fazla uzatmadan, WhatsApp gruplarının gizlilik ayarlarını nasıl kontrol edilir? sorusunun yanıtına göz atalım.

WhatsApp gruplarının gizlilik ayarları nasıl değiştirilir?

  1. WhatsApp’ta Ayarlar’a gidin:
    • AndroidDiğer seçenekler > Ayarlar > Hesap > Gizlilik > Gruplar’a dokunun.
    • iPhoneAyarlar > Hesap > Gizlilik > Gruplar’a dokunun.
    • KaiOSSeçenekler > Ayarlar > Hesap > Gizlilik > Gruplar’a dokunun.
  2. Aşağıdaki seçeneklerden birini işaretleyin:
    • Herkes: Telefon rehberinizde bulunmayan kişiler de dahil olmak üzere herkes, onayınız olmadan sizi gruplara ekleyebilir.
    • Kişilerim: Sadece telefon rehberinizde kayıtlı olan kişiler onayınız olmadan sizi gruplara ekleyebilir. Telefon rehberinizde kayıtlı olmayan bir grup yöneticisi sizi bir gruba eklemeye çalıştığında, bunu yapamayacağını söyleyen bir bildirim alır. Yöneticiden, bireysel sohbet aracılığıyla özel bir grup daveti göndermek için Gruba Davet Et seçeneğine dokunması veya Devam’a basması, ardından da gönder düğmesini seçmesi istenir. Süresi dolmadan önce daveti kabul etmek için üç gününüz vardır.
    • Şunlar Hariç Kişilerim...: Sadece telefon rehberinizde kayıtlı olan ve hariç tutmadığınız kişiler onayınız olmadan sizi gruplara ekleyebilir. Şunlar Hariç Kişilerim... seçeneğini belirledikten sonra, hariç tutmak istediğiniz kişileri aratabilir veya seçebilirsiniz. Telefon rehberinizde bulunmayan bir grup yöneticisi sizi bir gruba eklemeye çalıştığında, bunu yapamayacağını söyleyen bir bildirim alır. Yöneticiden, bireysel sohbet aracılığıyla özel bir grup daveti göndermek için Gruba Davet Et seçeneğine, ardından da gönder düğmesine dokunması istenir. Süresi dolmadan önce daveti kabul etmek için üç gününüz vardır.
  3. Sorulursa BİTTİ’ye dokunun veya Tamam’a basın.
Yorumlar
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.