2020 Seat Ibiza fiyatlarında gözle görülür düşüş!

2020 model Seat Ibiza fiyatı ciddi bir indirim gördü. Aracın yeni fiyatı haberimizin detaylarında!

2020 Seat Ibiza fiyatlarında gözle görülür düşüş!

Ülkemizde araç fiyatları uzun zamandır hiç durmadan artmaya devam ediyordu. Ancak özellikle son zamanlarda döviz kurunda ortaya çıkan düşüş, otomobil fiyatlarını da ciddi manada etkiledi. Bazı otomobil üreticileri, resmi internet siteleri üzerinden fiyatlarında güncelleme yapma kararı aldı. Ancak bu güncellemeler, alışılageldiği gibi yukarı yönlü değil de aşağı yönlü olunca bu da tüketicileri bir hayli memnun etti.

Yapılan son indirim ise 2020 model Seat Ibiza fiyatlarında kendisini göstermiş durumda. Almanya merkezli otomobil üreticisinin B sınıfında satışa sunduğu otomobil, Eylül ayında bir hayli yüksek bir bedelden satılıyordu. 1.0 EcoTSI 115 HP DSG S&S Style donanım seviyesindeki bu araç, 185.000 TL'den alıcı buluyordu.

2020 Seat Ibiza fiyatlarında gözle görülür düşüş! - Resim : 1

2020 Seat Ibiza fiyatlarında gözle görülür düşüş!

Resmi site üzerinden yapılan son güncellemeyle beraber, fiyatın bir hayli düştüğü de ortaya çıkmış oldu. Bu düşüşte iki önemli etmen dikkat çekiyor. Birincisi döviz kurundaki düşüş, diğeri ise modelin donanım seviyesinde yapılan değişiklik. 2020 Seat Ibiza almak isteyenleri tek bir paket karşılıyor. IBIZA 1.0 Evo 80 HP S&S Style donanım seviyesindeki otomobil artık 161.500 TL'den alıcı buluyor.

Ülkemizdeki otomobil fiyatlarının düşmeye devam etmesi elbette ki en önemli temennimiz. Zira bu durum bizim satın alma gücümüzü ciddi manada etkiliyor. Özellikle sıfır araç piyasasındaki zamlar veya indirimler, ikinci el araç piyasasına doğrudan etki yapıyor.