2021 Ford Puma ST tanıtıldı! İşte özellikleri ve fiyatı;

2021 Ford Puma ST dikkat çeken özellikleri ile tanıtıldı! Detaylar haberimizde;

2021 Ford Puma ST tanıtıldı! İşte özellikleri ve fiyatı;

Üstün performansı, büyüleyici özellikleri ve şahane tasarımı ile göz kamaştıran 2021 Ford Puma ST tanıtıldı! 2021 Ford Puma ST hakkında tüm bilinenler haberimizin devamında.

2021 Ford Puma ST tanıtıldı! İşte özellikleri ve fiyatı;

Markanın en havalı modellerinden biri haline gelen Ford Puma ST 'nin yeni modeli, bugüne dek ortaya çıkan sızıntıları ile birçok otomobil tutkununun radarındaydı. Peki iyi de nedir bu ST? Bilmeyenler için hemen açıklayalım;

İlk olarak Focus‘ta duymuş olduğumuz ST takısını ardından Fiesta‘yla buluşan şirket, son olarak Ford’un B-SUV’u Puma ile buluştu. ST demek, daha yüksek performans demek. ST logosunun beraberinde getirdiği birçok yenilik mevcut. Örnek verecek olursak; ST'yi opsiyonel limitli kaydırmalı diferansiyel ile satın alabiliyorsunuz. Aynı şekilde opsiyon listesinde bir de sürüş modu sistemi bulunuyor. Bu sürüş modları içerisinde Eco modu da var. Ek bilgi olarak belirtelim, bu mod ilk kez bir Ford Performance modelinde karşımıza çıkıyor. Fiesta ST'den yüzde 40 oranında daha sert süspansiyonlara sahip olan aracın yol tutuşu da desteklenmiş durumda.

Ford mühendisleri standart Puma'nın üstüne çıkmasını istedikleri modelin direksiyon sistemini de güncellemiş. Baz modele göre yüzde 25 oranında daha çabuk tepki veren ST logolu crossover, genişleyen ön frenleri sayesinde artan gücünü dizginleyecek.

2021 Ford Puma ST tanıtıldı! İşte özellikleri ve fiyatı; - Resim : 1

Sözü çok uzatmadan gelelim aracın özelliklerine;

0-100 km/s hızlanmasını 6.7 saniyede tamamlayan ve maksimum hızı 220 km/s olarak açıklanan aracın motor bölümünde 1,5 litrelik EcoBoost üç silindir ile karşılaşıyoruz.

Puma ST’nin 200 PS güç üreten bu motoru, 6000 dev/dk‘da ortaya çıkan 197 beygir güç ve 2500-3500 dev/dk arasında ortaya çıkan 320 Nm tork değerlerine sahip. Bu da Fiesta ST ile 30 Nm fark demek. Altı ileri manuel şanzıman ile bu performans, ön tekerleklere iletiliyor. Ayrıca iyi bir çekiş kontrolü için Quaife sınırlı kaydırmalı diferansiyele de yer verilmiş.

ST logolu Recaro koltuklar, spor direksiyon simidi ve dikişli döşemeler gibi detaylar oldukça dikkat çekici görünüyor. Apple CarPlay ve Android Auto uyumlu 8 inçlik SYNC3 bilgi-eğlence sistemi, FordPass Connect özelliği ise otomobilin size yaşatmış olduğu zevki bir adım öteye taşıyor.

2021 Ford Puma ST tanıtıldı! İşte özellikleri ve fiyatı; - Resim : 2

ST logosunu takacak her Puma modeli 19 inç jantlar ve Michelin Pilot Sport 4S lastikler ile standart olarak geliyor. Ayrıca alıcılar 6 farklı renk seçeneğinden birini seçebiliyor.

Birleşik Krallık‘ta 36 bin 300 sterlin gibi bir fiyattan satışa sunulacak olan Puma ST’nin, Türkiye fiyatı ise henüz açıklanmış değil.