2022 BMW İX fiyatı açıklandı-3 külçe altın!

BMW, yeni modeli için ön sipariş almaya başladı. Yıl sonu itibari ile Türkiye’de satışa çıkacak olan BMW İX modelini inceledik!

2022 BMW İX fiyatı açıklandı-3 külçe altın!

Yıl sonunun gelmesi ile birlikte, yeni modeller de ülkemize giriş yapmaya başladı. Bu modellerden biri de BMW'nin iX modeli. Oldukça iddialı ve tasarımında harika çizgiler barındıran model oldukça dikkat çekiyor.

Baz versiyonda 425 km'ye kadar menzil mesafesi sunan 2022 BMW iX, xDrive50 versiyonunda ise 630 km menzil mesafesi sunuyor. Hızlı şarj özelliği sayesinde 35 dakikada yüzde 10 oranından yüzde 80 doluluk oranına ulaşabiliyor. 

BMW İX Tasarım ve Fiyatı İle Dikkat Çekiyor!

2022 BMW İX fiyatı açıklandı-3 külçe altın! - Resim : 1

BMW'nin 2018 sonbaharında gösterdiği Vision iNext konseptine dayanan 2022 iX üretimi, markanın tamamen elektrikli ilk kompakt SUV'u ve çok ilgi çekici. BMW, iX'in 2022'nin başlarında satışa sunulması ve şarj başına yaklaşık 485 km elektrikli sürüş menzili sunması gerektiğini söylüyor.

İki elektrik motoru tam zamanlı dört tekerlekten çekiş sağlıyor ve karbon fiber takviyeli plastik gövde panelleri ile ağırlık tasarrufu sağlıyor. BMW iX'in kabini, kaygan kavisli dijital gösterge panel ekranı da dahil olmak üzere sergilenen birçok modern teknoloji özelliği ile oldukça geniş bir alan sunuyor.

Tasarım Harikası BMW İX!

2022 BMW İX fiyatı açıklandı-3 külçe altın! - Resim : 2

BMW İX gövdesindeki keskin çizgileri ile konik bir görünüm sunuyor ve oldukça hoş görünen ince bir dokunuş hissi veriyor. Araçtaki 22 inç M Performans jantlar da ona gerçekten sportif bir görünüm kazandırıyor. Arkada herhangi bir BMW’den daha ince olan ultra ince LED stop lambaları ve egzoz uçlarının her iki tarafta yer alan iki belirgin difüzörü ile sofistike bir görünüm sunuyor.

BMW iX, markanın şimdiye kadar kurguladığı en iyi iç mekanlardan birine sahip. Üst düzey malzemelerle donatılmış ve ana konsol çizgisinden uç kısımlara uzanan çarpıcı, minimalist bir tasarıma sahip. Odak noktası, büyük orta ekran, bu güzel kavisli ekran, 12,3 inç dijital gösterge kümesine ve tek bir sürekli cam parçasının arkasında 14,9 inç merkezi dokunmatik ekrana ev sahipliği yapıyor.

Ülkemize giriş yapan 2022 BMW iX belirlenen 1 milyon 600 bin TL' lik başlangıç fiyatı ile Kasım ayından itibaren teslimatlarını gerçekleştirmeye hazırlanıyor. Kendisini bekleyenler için güzel haber.